Angst voor verdoving apex resectie kaakchirurg

Author:
Regen
Posted:
do, 09/06/2007 - 17:06
Ik moet na 8 wortelkanaalbehandelingen door de tandarts binnenkort voor een apex resectie naar de kaakchirurg. Ik heb 17 jaar geleden voor het laatst een behandeling door de kaakchirurg ondergaan (het verwijderen van een horizontaal liggende hoektand in het bot) en ik kan me herinneren dat de verdovingen (de injecties) altijd zo vreselijk pijnlijk waren (heb meerdere operaties ondergaan aan die tand en ook ooit een cyste gehad) bij de kaakchirurg. Omdat dat respectievelijk 17 jaar en nog langer geleden is vraag ik me af of de verdoving bij de kaakchirurg nog steeds zo pijnlijk zijn of dat er tegenwoordig dunnere naalden etc. gebruikt worden. Is het nu vergelijkbaar met verdoving zoals de tandarts gebruikt?

Ik ben ontzettend gespannen en angstig voor de apex resectie die ik binnenkort moet ondergaan, mijn tandarts heeft dit ook in de verwijzing aan de kaakchirurg gezet. (Ben bij de tandarts ook altijd gespannen, mijn tandarts houdt hier ook altijd rekening mee).

Bij de kaakchirurg ging ik altijd van mijn stokje bij het zetten van de verdoving omdat deze zo pijnlijk was. Maar ja het is al zo lang geleden en ik was toen nog vrij jong (de eerste keer dat ik naar de kaakchirurg ging was ik 14, de laatste keer dat ik er kwam was ik 17). Hopelijk zijn de technieken verbeterd en zijn de verdovingstechnieken minder pijnlijk.

Wie kan mij gerust stellen? Is het inderderdaad vergelijkbaar met de verdovingsinjecties bij de tandarts? Dan weet ik waar ik aan toe ben en kan ik binnenkort met een gerust hart naar de kaakchirurg...ik lig er momenteel écht wakker van 'snachts... :oops:
Regen

Het is achter de rug!

Het is me 200% meegevallen! :D

De injecties waren vergelijkbaar met de verdoving die ik bij de tandarts krijg. IK heb de kaakchirurg verteld van mijn angst en er is rekening meegehouden.

Echt toppie!!!!

Nu begint de verdoving uit te werken en krijg ik pijn maar dat is allemaal niet erg.

Heb in totaal 5 hechtingen, die zullen er over 1,5 week uit zijn.

Ben zo opgelucht dat het zo is meegevallen!!!!
do, 09/13/2007 - 11:57 Permalink