Angst voor veranderd gezicht na operatie

Author:
Lindy321
Posted:
zo, 08/31/2008 - 21:41
Hoi iedereen,

Ik ben 26 jaar en heb een overbeet. Mijn orthodontiste laat me de keuze tussen 2 jaar slotjes of 1 jaar slotjes+kaakoperatie. Initieel leek ik vastbesloten; een kaakoperatie was voor mij geen optie.
Vorige week echter ben ik op consult gegaan bij de chirurg en ben ik van mening veranderd. Mijn 'probleem' zou beter opgelost kunnen worden met een osteotomie aan de onderkaak, dan de foute stand van de kaken te camoufleren met extracties en slotjes.

Mijn grote vrees is echter of ik na de operatie wel zal kunnen wennen aan m'n nieuwe uiterlijk. Ik loop nml. al 26 jaar met hetzelfde aangezicht rond en onbewust denk ik toch dat je daaraan gehecht bent. Volgens de chirurg moet ik me niet al te veel zorgen maken; volgens hem zijn het vnml. mensen die hun kin of kaak naar achter laten plaatsen die moeilijkheden zouden hebben met het aanvaarden van de verandering.

Zijn er hier mensen die een osteotomie aan de onderkaak hebben ondergaan en die hierover hun mening kunnen delen? Hebben jullie jullie nieuwe uiterlijk makkelijk kunnen aanvaarden? Ik heb voornamelijk foto's te zien gekregen van profielaanzichten, maar hoe valt de verandering mee aan het vooraanzicht?

Thx