Alveolitis? Of iets anders? En nu?

Author:
nijntjelief
Posted:
vr, 07/16/2010 - 18:16
Dinsdagochtend is mijn verstandskies linksonder weggesneden door de kaakchirurg. Ik zal mijn klachtenverloop proberen zo goed mogelijk te beschrijven. Na het uitwerken van de verdoving beetje pijn, maar het viel mee. Netjes gekoeld (kwartier koelen, kwartier rust), en een aantal paracetamollen en Ibuprofen geslikt. Kon vrijwel niet eten, omdat mijn kaak slechts een paar centimeter openkon.

Woensdag eigenlijk weinig pijn gehad, ik heb slechts een paracetamolletje hoeven slikken. Wel steeds last van beetje nabloeden en een dikke bult op mijn wang. Weer gekoeld, alleen wat minder frequent, en nog steeds lastig eten, want kaak wil maar klein stukje open. Hierdoor kan ik ook mijn kiezen niet poetsen: de tandenborstel past er niet tussen!

Donderdagochtend begon de pijn wat heviger te worden, een beetje een zeurderige pijn. Ook stonk ik verschrikkelijk uit mijn mond. Ik dacht dat dit kwam door het niet kunnen poetsen van kiezen. Corsodyl gekocht en hiermee voorzichtig wat gespoeld. Geur ging even weg. Kaak kon iets verder open, dus kon weer redelijk normaal poetsen, alleen achterste kiezen niet.

Vandaag lijkt pijn erger. Het voelt alsof mijn wang gloeit. Ook heb ik kloppende pijn, vooral als ik buk. Wond stinkt volgens mij ook. Koelen helpt niet meer. Net met gekookt lauw water met zout gespoeld, dit voelt prettig aan. De pijn verdwijnt dan eventjes.

Ik lees allerlei nare verhalen over alveolitis. Kan het zijn dat ik dit ook heb? Of is het iets anders? En in geval van Alveolitis, wat kan ik dan doen? Hoe zorg ik dat mijn klachten niet verergeren?

Ik lees over een spuit om de wond mee te spoelen, maar het is nu vrijdagavond, dus die kan ik niet meer kopen... Is spoelen ook goed? Of kan dit alleen met een spuitje?

Ik spoel nu 2x per dag met Corsodyl en als ik heb gegeten met water en zout. Kan ik nog iets anders doen? Heel graag hoor ik iets!

Bedankt alvast,
Groet,
Hanneke