Altijd Pijn ( Andere Optie?)

Author:
Sascha123
Posted:
di, 09/02/2008 - 16:32
Goedendag,

Ik heb een nieuw onderwerp geopend in de hoop dat iemand me bij mijn casus wil helpen. Misschien zijn er hier tandartsen die er verstand van hebben of mensen met dezelfde ervaring.

Ik hoop dat mensen mijn verhaal willen lezen en willen reageren. Vast bedankt.
Ik ben 23 jaar en sinds mijn 15e jaar heb ik veel last van mijn tanden en kiezen. Weinig tot geen glazuur en altijd gaatjes. De laatste paar jaar kom ik 2 keer per maand bij de tandarts met pijnklachten, gaatjes, etc.

Mijn oudere tandarts vertelde me dat er niets anders op zat dan een kunstgebit, een andere optie was er niet. Ik ben toen voor een second opinion naar een andere ( jongere) tandarts gegaan. Deze zei dat er nog veel te redden viel. Totdat hij foto's maakte en zag dat er veel mankeerde ( iedere tand/kies wel gaten of erger). Toch beloofde hij me veel goeds. Iemand van de verzekering kwam langs en mij werd beloofd dat alles gemaakt werd en dat er kronen en bruggen gezet zouden worden. MAAR:

Iedere keer wanneer de tandarts een gaatje ( ze zijn wel erg groot allemaal) maakt, raakt mijn zenuw overstuur / onstoken. Oke dat kan, maar na een wkb behandeling gaat mijn pijn niet weg. Het wordt wel ietsje minder maar mijn kiezen blijven zo gevoelig dat ik er niet op kan bijten/kauwen. Ik heb dus altijd, iedere dag, pijn in mijn gebit. het is nu precies een jaar geleden dat mijn tandarts de eerste wkb heeft gedaan en nog steeds is de pijn niet gezakt. Ik heb ook knobbeltjes en opgezette lymfeklieren in mijn mondholte/wang. Mijn tandarts begrijpt het niet en zegt dat het misschien wel tussen mijn oren zit. :roll: Ik ben het daar niet mee eens, ik ken mezelf te goed daarvoor.

Mijn probleem is dus iedere dag pijn en ook dat ik nog maar 1 kies heb en de rest bruine, kleine tandjes. Ik vind mezelf lelijk, ik lach niet openbaar, ik kan niets eten en drinken ( drink geen koolzuur, fruitdrank, vlees, alles wat pijn doet). Ik wil dit niet meer, ik word er echt depressief van. Ik ben pas 23 en mijn tandarts wil niet dat ik een prothese neem. Hij krijgt ook 20 uur van de agis uitbetaald en dan mag hij aan mij sleutelen. Ik wil niet zeggen dat hij hier op uit is, maar soms voelt dat zo.

Ik durf nu niet mijn gaten te laten maken, aangezien het toch gaat ontsteken ( na 7 keer te hebben geprobeerd). Toch wil mijn tandarts dat ik doorzet, ik kan alleen niet meer.

Ik wil graag een prothese, maar welke opties zijn er allemaal? Klikgebit/schroefgebit/allonfour..
wat kan vergoed worden en wat niet? Heb ik altijd mijn tandarts daarvoor nodig? Misschien verwijst hij me niet door? Kan ik dat aan? Zou ik een zenuwafwijking hebben? Op al deze vragen word ik niet beantwoord. Wie kan me helpen?
vV

Iemand van de verzekering kwam langs en mij werd beloofd dat alles gemaakt werd en dat er kronen en bruggen gezet zouden worden. MAAR:
voor het eerst dat ik dat hoor, dat er iemand zelfs langskomt. Wat was zijn functie? ik denk de adviserend tandarts aangezien de tandarts een uurvergoeding krijgt, dan dus op basis bijzondere tandheelkunde.

Klinkt als of hij een beetje te terughoudend is met het doen van wkb. Eerder ingrijpen, oftewel bij heel diepe vullingen voordat de zenuw gaat ontsteken kan dan al heel veel schelen.
wo, 09/03/2008 - 08:09 Permalink
Sascha123

Bedankt voor het antwoorden!

Het klopt inderdaad dat het een adviserend iemand was. Mijn tandarts werkt samen met nog een tandarts van de bijzondere tandheelkunde, omdat ze mij dan toch wel een ''bijzonder geval'' zagen. Mijn tandarts heeft daarna een aanvraag gedaan bij de verzekering en mag dan zoveel uur aan mij sleutelen en ik hoef daarvoor niets te betalen.

Ondertussen mis ik al mijn kiezen al, dus er zou een andere optie voor mij moeten komen. Ik heb vorige week mijn laatste kies moeten laten trekken omdat er een breuk in mijn wortel zat. Mijn tandarts tegen trekken en een prothese, maar dat is ook logisch, hij kan nog veel geld aan mij verdienen toch?

Hij wil mij nu naar een endontoloog verwijzen, maar mijn vraag is, heeft dit zin? Ik heb alleen mijn hoektanden en voortanden nog en deze zien er ook niet al te best mer uit...
wo, 09/03/2008 - 12:24 Permalink
vV

Ik heb alleen mijn hoektanden en voortanden nog en deze zien er ook niet al te best mer uit...


nu ja dan zeg ik, mede gezien leeftijd idd haal er maar uit, zeker als daar ook zoveel mee mis is... EN ga voor implantologie, hoewel je je daar ook niet op moet blindstaren, ook geen 100% (wel bijna) succes.

Mijn advies: ga eens goed met hem praten wat hij wil en met name hoe de verwachting en nog belanrijker de toekomstverwachting is, de te verwachten levensduur dus van alle inspanningen nu...
wo, 09/03/2008 - 12:46 Permalink
Sascha123

Ja ik denk ook dat ik nu eerst met hem moet gaan praten wat hij wil gaan doen / bereieken en hoelang dat succes zou gaan hebben. Ik ben het gedoe en alle pijn en ellende ( vrij nemen op school en werk omdat ik altijd naar de tandarts moet) wel zat nu.

Implantaten zijn mij echter veel te duur... kost ongeveer 2300 euro per stuk geloof ik... Ik wil graag liever een klikgebit of mooier een all on four boven :) dan zou ik echt heel blij zijn...
wo, 09/03/2008 - 13:34 Permalink
goldie

hallo,

ik kan me erg vinden in jouwn verhaal,.
ben zelf 19 jaar en ben zo'n 10 jaar om de 3 maanden na de tandarts aan het rennen omdat ik ook zeer slechte tanden heb. mijn tanden breken spontaan af en ook mijn zelfbeeld is enorm laag hierdoor. om de 3 maanden ga ik na de tandarts en krijg ik weer 2 wortelkanaalbehandelingen vullingen etc. maar het heeft allemaal geen zin.. 3 maanden later is het weer terug bij af.,. toen ik jonger was ben ik ook al bij verschillende tandartsen geweest,. naar de orthodontist.. maar zelfs een beugel kreeg ik niet omdat mijn tanden dan juist zouden rotten.. mijn laatste optie was een operatie waarbij alle tanden verplaatst werden in de hoop dat het erna beter ging.. ook dit werd afgeraden.. het is enorm frustrerend voor me en ben aan het eind van mn latijn!
ik ben naar mijn tandarts gegaan en heb gevraagd voor het verwijderen van mijn tanden en een prothese..hij zei: met een gebit worden je problemen heus niet minder.. ik weet zelf ook wel dat een gebit niet alles is maar aangezien ik zoveel pijn heb gehad, wil ik liever een gebit/prothese..
ik zou heel graag een schroefgebit willen hebben,. dit omdat ik er lang van heb en het net is alsof het mijn eigen tanden zijn.. ik heb hier veel over gelezen en wil dit 100 %

nu komt het probleem:
een schroefgebit is ontzettend duur en word in de meeste gevallen niet vergoed door de verzekering! ik ken ook niemand die me hierbij kan helpen om informeren..
als het moet wil ik ook wel een gebit maar heb zoiets van als het dan toch moet dan liever in 1 keer goed.. over 3 maanden word ik 20 en krijg ik niks meer vergoed dus zit met een enorm dillema!! hoeveel gaat het me kosten en word niks vergoed door de verzekering?
mij is altijd verteld zogauw iets chronisch was dat dit in principe altijd vergoed moet worden door de verzekering! ik bedoel. heb mijn hele leven al last van mijn tanden,. ben bij minimaal 10 verschillende tandartsen geweest en heb er zelf ook vanalles aan gedaan in de hoop dat iemand me kon helpen... ben nu weer 2 jaar verder en heb nog steeds hetzelfde probleem!

kan iemand me helpen???
do, 01/15/2009 - 12:53 Permalink
vV

over 3 maanden word ik 20
geen probleem, basisverzekering is tot 22 jaar (dus t/m 21). dus je hebt nog 2 jaar. Laat de tandarts eens een lange termijn plan maken, dus in plaats van hap-snap repareren zoals nu gebeurt, een toekomstvisie met meewegen van het verleden erin meenemen, en heel belangrijk, zoek naar de oorzaak, want dat heeft zeer grote invloed op wat er nog kan!
do, 01/15/2009 - 13:22 Permalink