alternatief

Author:
texelpiet
Posted:
ma, 03/09/2015 - 20:59
Ik heb een wortelpuntonsteking.Tijdens de behandeling stopte de kaakchirurg omdat er een scheur in de wortel zat en verdere behandeling geen zin had. de kies en wortel moeten eruit en ik moet een implantaat. Nu heb ik helemaal geen zin in zo'n behandeling laat staan dat ik er het geld voor heb. Zijn er alternatieven. Kan ik niet gewoon de tand laten trekken en de wond laten genezen en verder (hopelijk) nog lang en gelukkig leven met een kies minder?
al vast bedankt voor jullie reacties
Piet
Holmes

Dat is helemaal afhankelijk wat je zelf wil. Ik weet niet waar de kies zit. Maar als het een van de eerste kiezen is, dan ziet iedereen een gat op het moment dat je lacht. Uit esthetisch oogpunt zou je daarom toch wel graag een kies willen hebben.
Verder zul je er rekening mee moeten houden dat je aan de kant waar je de kies mist, minder goed kunt kauwen. Op zich kan het wel, maar het kan wel lastig zijn.
Een alternatief kan een brug zijn. Dit is normaal wel iets geodkoper. Hier zullen alleen wel 2 gezonde elementen beslepen moeten worden. Daar zal een tandarts alleen liever niet aan beginnen, er vanuit gaande dat de elementen gezond zijn.
Een andere optie zou een plakbrug zijn.

Dit zul je alleen moeten bespreken met je tandarts.
di, 03/10/2015 - 13:33 Permalink