Alleen thuis na kaakoperatie

Author:
Daniella-Daan
Posted:
wo, 09/19/2018 - 12:26
Hoi allemaal,

Al een hele tijd ben ik aan het beugelen en is een osteotomie van de onderkaak een onderdeel van de behandeling. Eind juli ben ik op de wachtlijst geplaatst bij het Isala ziekenhuis in Zwolle, naar verwachting ben ik eind oktober, begin november aan de beurt. Ik wacht al een hele tijd en ongeduldig op de datum haha. Het kan voor mij niet snel genoeg gebeuren. Ik heb er 'zin' in. Voornamelijk omdat ik er klaar mee ben met beugelen ;-). Ik heb begrepen dat de datum soms pas 2 weken of korter van te voren bekend is.

Maar goed, ik zit even met het volgende. Ik woon alleen en ik zou graag willen weten hoe de 1e paar dagen na de operatie voor jullie waren. Redden jullie het alleen of was hulp wel erg welkom? Hulp in de zin van huishouden (heb 2 bijna 5 mnd oude katjes rond scharrelen), boodschappen, eten etc. De zware huishoudelijke taken zullen familie en vrienden wel bij helpen maar het gaat mij om de dagelijkse dingetjes. Ik kan niet bij iemand anders slapen vanwege mijn katjes.

Hoe hebben jullie dit ervaren? Wat is jullie advies?

(Ik ben nogal een lijsjes-persoon en ik hou van plannen. Dat ik nog geen operatie datum heb maakt mij onrustig waardoor ik teveel over zulke dingen ga nadenken haha)
Daniella-Daan

Als antwoord op door vV

Jawel maar dan moet ik meerdere eilanden vragen omdat iedereen gewoon aan het werk is en ik niet teveel beslag op hun tijd wil leggen :-). De 1e nacht thuis komt mijn zusje maar die gaat overdag naar college toe. En opzich zit ik niet verlegen om mensen, gelukkig is mijn sociale kring groot genoeg maar ik lees nergens ervaringen van anderen die alleen waren en hoe zij de 1e dagen na de operatie hebben ervaren. Daar gaat het mij meer om.
wo, 09/19/2018 - 12:43 Permalink