all on 4 onderkaak

Author:
jotterwiet
Posted:
di, 03/26/2013 - 15:33
Wat kost het ongeveer als ik in de onderkaak all on 4 wil er zitten al twee implantaten van een klikprothese :wink:
dorientje

Momenteel heb ik een voorlopige prothese in mijn onderkaak in afwachting voor het plaatsen van een overkappingsprothese met baar op 2 implantaten.
Laatst sprak mijn tandarts over een "all on 4 ". Ik heb begrepen dat dit een vaste brug (prothese?) is op 4 implantaten. Voordeel is dat dit vast zit in de mond. 7 jaar terug had ik reeds een tandbrug gekregen maar door cariës op de wortels van mijn hoektanden en diepe pockets op nog andere tanden, kwam mijn tandbrug los te zitten. Intussen is deze tandbrug verwijderd en zijn al mijn tanden in mijn onderkaak getrokken. Ik heb gedurende deze 7 jaar paradontologische problemen gehad, (ondanks goede mondhygiëne). Mijn vraag is: hoe zit het met het netjes en gezond houden van het tandvlees en de implantaten, als alles vast zit en je er dus niet aan kunt. Bij een losse prothese heb je een betere controle (denk ik). Ik wil nu de juiste beslissing nemen, zeker gezien de tijd/ongemakken en het kapitaaltje dat ik al uitgegeven heb. Ik moet wel zeggen dat ik rookte, nu ben ik reeds 3 maanden gestopt en wens het zo te houden. En wat denkt u van een losse overkappingsprothes op 4 implantaten (ipv van 2)?
Over de overkappingsprothese kan men veel info terug vinden, maar de "all on 4" methode veel minder. Graag uw advies aub.
zo, 05/05/2013 - 19:42 Permalink