Al 5 jaar pijn

Author:
Litaatje
Posted:
wo, 09/19/2012 - 14:01
Sinds ik ongeveer 5 jaar geleden 2 implantaten heb laten plaatsen in mijn bovenfront heb ik al klachten.Altijd een tintelend , trekkend gevoel en net of er lucht tussen zit wat er af en toe uit glipt ( belletjesidee ... kan het niet anders omschrijven) en waardoor mijn tandvlees aan het eind van de dag dik word en schraal.
Het is allemaal begonnen na het zetten van 4 facings welke te zwaar waren en waardoor ik 4 voortanden heb verloren aan steeds terugkerende ontstekingen.Dat was ik zo zat en heb toen besloten om ze er maar uit te laten halen en dan een brug op twee implantaten te laten plaatsen.Nou van de klachten ben ik nooit meer afgekomen .Ben echt overal geweest tot er vorig jaar een kaachirurg in Ikazia zei ; ik zie wel wat op de fotoos maar voor zekerheid maar even naar Erasmus voor een speciale 3D foto.Ook daar beoordeeld door chirurg maar helaas ...niets te zien.Weer terug naar Ikazia en die blijft erbij dat er iets mis is maar wil zekerheid voordat hij stappen onderneemt..dus naar ACTA ...maar helaas ...niets echt iets te vinden alleen dat ze wel ver aan de voorkant geplaatst zijn waardoor er bijna geen bot voor zit. Nu in november weer terug naar ACTA waar een hoogleraar dan gaat kijken.Wel heb ik ontdekt dat wanneer ik een stukje wax over mijn tandvlees plaats en dus de rand bij implantaat afsluit dat de klachten dan een stuk minder zijn.OOk bij het dragen van mijn knarshoesje is het allemaal een stuk lekkerder.Maar na zo veel jaar stress en pijn wil ik er zo graag van af dat ik ze zelfs zou laten verwijderen.Ik wilde gewoon mijn verhaal even kwijt en misschien is er iemand die ook zoiets heeft meegemaakt.

Groeten Lita
Litaatje

Misschien dan toch???

Na weer een bezoek bij de ACTA en beoordeeld door 2 hoogleraren is waarschijnlijk een probleem gevonden; te weinig bot aan de voorzijde waardoor implantaat in tandvlees gegroeid is?! Eigenlijk iets wat mijn laatste kaakchirurg al dacht maar toch bevestigd wilde hebben . Wel raar want zelfs in Erasmus was er niemand die iets zag op een 3D scan.Wel de vraag of er bij implanteren een botscan gemaakt was ?....zou het niet weten dus denk het niet.
Nu gaan ze waarschijnlijk implantaat links verwijderen en in midden plaatsen zodat er gewoon weer een brug op kan. Garanderen dat ik ooit weer vrij van pijn ben durven ze niet want ook de andere kant heeft te weinig bot maar zal allicht beter worden . Maar dan moet ik denk ik wel zolang een noodvoorziening want kan moeilijk zonder voortanden.Wat kan ik dan het beste nemen en wie bij wie laat ik dit maken ?? Gewoon bij tandarts of..?
ma, 11/19/2012 - 17:01 Permalink
Litaatje

Eindelijk
Vrijdag as gaat er eerst 1 implantaat uit en kijken ze hoe het verder gaat met de andere.
Heb zolang een plaatje met 4 voortanden laten maken ...ziet er op zich wel netjes uit maar ik ben zo bang dat het niet past of zo.Moet namelijk gewoon werken volgende week en daar ik receptioniste ben ook veel praten,Maar zo kan het ook niet langer,,,iedere dag zoveel pijn en lijkt wel of de laatste weken nog erger is geworden.Paar weken geleden weer bij kaakchirurg geweest ( nu een andere) en ook deze zei dat implantaat in tandvlees is ingegroeid en er bijna geen bot meer voor zit en dat daar de pijn vandaan komt.Gek genoeg heb ik wel eens gevraagd of ik het implantaat vanaf de voorkant kan zien zitten ;loopt een donker gekleurde streep boven de tand , maar dat kon niet!!
Tja ik moet maar hopen dat pijn weggaat want na zo 'n lange tijd kan dit ook chronisch geworden zijn...maar goed ik kan niet meer doen nu dan hopen.Zijn er meer mensen die zoiets gehad hebben?

Groeten
zo, 03/10/2013 - 15:18 Permalink
Litaatje

Ze zijn eruit.
Eigenlijk was het de bedoeling om er eerst 1 uit te halen maar kaankchirurg vond het verstandiger om ze allebei te verwijderen.
Ik vond het best want had eigenlijk laatse tijd van allebei last.
Brug was er zo af na een klein beetje wrikken en daar was ik eigenlijk heel bang voor want de vorige keer ging met veel geweld.
Tja daarna is het veel snijden , boren en weer dichtmaken.
Nu na 3 dagen nog steeds een zeer pijnlijk gezicht en eten gaat ook niet echt maar ik hoop dat de vervelende pijn die ik had weg blijft,
De imlantaten waren inderdaad beide ingegroeid in het tandvlees maar zaten toch noch wel stevig vast.
Nu alles laten genezen en over 3 weken voor 1e controle.

Gr Lita
ma, 03/18/2013 - 09:41 Permalink
fred_payne

Al 5 jaar pijn ? Kan ik me niet voorstellen hoe stressvol dat moet zijn. Ik heb 'pas' 3 maanden pijn en ik ben er al helemaal neerslachtig van.
Altijd constante pijn of trekt het soms weg ?

Ik hoop voor je dat het nu zal genezen, veel sterkte !
ma, 03/18/2013 - 22:23 Permalink