Afgebroken tand wat nu !

Author:
Hoesje
Posted:
vr, 12/28/2012 - 15:15
Beste lezers,

Ik loop al een tijdje rond met een afgebroken tand front boven 1 van de twee grote tanden links om precies te zijn.Het begon eerst met een vulling later helemaal afgebroken tot aan de wortel waardoor er een grote gat is ontstaan.De reden is ook dat ik jaren mijn gebit slecht heb onderhouden en vaak van tandarts ben gewisseld en de grootste oorzaak dat ik echt bang voor de tandarts ben en niet meer een aanvullende verzekering heb genomen uit angst voor de tandarts dat ik het niet zou gaan gebruiken.Nu een aantal jaartjes verder moet er toch echt wat aan gebeuren,mijn omgeving is er al aan gewend maar ikzelf totaal niet en uit schaamte praat ik ook niet met onbekenden zoals bij de supermarkt of ergens anders omdat ze het dan kunnen zien terwijl ik erg sociaal ben en nu teruggetrokken.Ik loop al jaren met schaamte en angst rond omdat mijn gebit er niet uitziet en veel aan moet gebeuren maar de tand die afgebroken is aan de voorkant is prioriteit en moet gemaakt worden de rest komt daarna.Nu is mijn vraag,wat gaat er gebeuren als ik een tandarts in de armen neem en hoelang gaat het duren en wat zijn de kosten omdat ik het zelf uit mijn zak moet gaan betalen.Ik hoop dat jullie hier begrip voor hebben en mij kunnen helpen waardoor ik een zetje in mijn rug krijg om er toch voor te gaan.
glimglom

Omdat je er al jaren mee loopt, heb je misschien wat gespaard? Ik bedoel: het komt niet onverwacht toch, deze reparatiekosten? Ik begrijp dat je hebt uitgesteld om te gaan omdat je angstig bent. Zoek een angsttandarts joh, in je omgeving. Hij kan je precies vertellen over wachttijden en kosten. En je angst begrijpt hij ook.
Een narcosebehandeling is fijn, maar dat kost (alleen de narcose) zo'n 550 euro. Over het algemeen betaalt de verzekering dat niet. Maar het is wél een heel mooi cadeau aan jezelf, ik kan het je aanbevelen.
vr, 12/28/2012 - 18:37 Permalink