advies over mogelijkheid implantaten

Author:
Marry1972
Posted:
vr, 02/05/2010 - 10:42
Ik heb een aantal vraagjes.
Er zijn een aantal behandelingen misgegaan in mijn gebit (is bevestigd door tandartsen) en wil graag een oplossing voor mijn gebit /pijnproblemen.

Ik heb al mijn tanden nog en boven en onder 2 kiezen, van achter naar de voorste kies is alles getrokken door mijn voormalige tandarts, hij heeft geen goede diagnose gesteld: klemmen (geen tandenknarsen, mijn tanden zijn niet slecht noch versleten = bevestigd in het ACTA 2 febr. jl.). Ik heb een boven en onderframe, waar ik niet aan kan wennen. Ook is het haakje over mijn snijtand pijnlijk en een doorn in mijn oog. 's avonds doe ik mijn frames uit. Omdat ik kiezen mis, is er geen goede occlusie met als resultaat dat mijn ondertanden mijn voortanden naar voren drukken (inmiddels 3mm overbeet). Ik was altijd trots op mijn gebit (wit, recht) maar nu durf ik niet meer te lachen, ook vanwege het haakje over mijn snijtand.

Ik kan nog steeds niet goed kauwen, waardoor mijn kauwspieren overbelast en overontwikkeld zijn, wat mij elke dag pijn bezorgd. Mijn frames moeten vernieuwd worden, omdat mijn voormalige tandarts deze niet goed heeft (laten) maken (is rapport ACTA van opgemaakt).

Voordat ik nieuwe frames laat maken, dit wil ik eigenlijk niet, wil ik graag een advies over implantaten.
Ik weet dat mijn rechterbovenkaak wellicht botopbouw nodig heeft (tandarts ACTA gaf aan dat mijn rechterbovenkaak zo dun als een eierschil is ....).

Hoe werkt het allemaal, bij wie moet ik zijn? Ik ben ruim 2 jaar bezig om de juiste behandeling te laten starten. De pijn wordt steeds akeliger en ' s avonds ben ik vermoeid vanwege mijn gebit (nadenken over hoe ik eet, hoe ik lach etc.).

Wat zijn eventuele mogelijkheden voor mijn gebit? Implantaten, botopbouw, brug? Wat zijn ongeveer de kosten?
Hoe kan ik dit vergoed krijgen? Het is niet mijn schuld dat mijn gebit zo toegeschakeld is (wordt gesproken over mishandeling door tandarts maar dit is een ander verhaal).
Graag jullie adviezen, mijn dank!
adele

ga naar een kaakchirug, of naar het Academisch ziekenhuis amsterdam.

Ik weet niet waar je woont, maar ga niet naar >>>MOD: naam verwijderd, zie forumregels<<<
Offerte en uiteindelijke rekening lopen ver uiteen en het is prutswerk!

Een kaakchirurg is een onafhankelijke specialist, zonder verdere belangen.

De behandelingen vallen echt mee, wortelkanaalbehandelingen zijn erger hoor!
vr, 02/05/2010 - 17:51 Permalink
rixt

wortelkanaalbehandelingen zijn erger hoor!
Als ik dit lees, Adele, denk ik: "Oh jee, daar gaan we weer...¨.
Ik kan me haast niet anders voorstellen dan dat je NIET uit eigen ervaring spreekt, maar gewoon anderen napraat. En die anderen zijn dan hoogstwaarschijnlijk mensen die lang, lang geleden ervaringen hebben met wortelkanaalbehandelingen of mensen die het wel leuk vinden om horrorverhalen rond te strooien.
vr, 02/05/2010 - 20:51 Permalink