Advies over het nemen van nieuwe etsbruggen

Author:
iillssee
Posted:
wo, 01/25/2012 - 20:12
Hallo,

Ik heb al ongeveer 11 jaar twee etsbruggen op de plek van mijn kleine snijtanden. De rechter etsbrug is er nog nooit uitgevallen maar zit al wel een hele tijd wat los. De andere is er al twee keer uitgeweest er weer ingeplakt en inmiddels vervangen. Degene die er al 8 tot 10 jaar inzit is met metaal vastgeplakt aan mijn grote snijtand en hoektand. De nieuwe vervangen brug is geheel van wit materiaal gemaakt en alleen aan mijn grote snijtand bevestigd. Deze is er binnen 2 jaar al twee keer uitgevallen. Volgens mijn tandarts is het een stabielere oplossing om hem maar aan één buurtand de bevestigen, maar hij is er dus al wel twee keer uitgevallen.

Het liefst wil ik implantaten, maar hiervoor zal ik volgens de implantoloog (opnieuw) een beugel moeten om nog meer ruimte te maken. Vervolgens moet ik wellicht een botplaatsing op die plekken omdat het bot noggal is geslonken, maar dit is nog niet zeker. DiDeze twee punten zijn, naast de hoge kosten die erbij komen kijken, voor mij een reden hiervan voorlopig af te zien totdat ik wat meer te besteden heb. Ik wil daarom twee nieuwe etsbruggen laten plaatsen. Wat ik daarom graag wil weten is het volgende:

-Wat is op dit moment de beste en meest stevige etsbrug techniek? Ik ben van mening dat de geheel witte etsbrug het meest fraai is omdat een metale constructie wat door de andere tanden kan doorschijnen. Maar is dit ook de beste techniek?
-Is het beter de brug aan één of twee tanden te bevestigen? Of wellicht aan drie tanden?
-Zijn er in Nederland adressen waar ze echt gespecialiseerd zijn in het maken van de beste etsbruggen? Waar kan ik het best heen voor advies?

Ik hoor het graag. Alvast hartelijk dank voor het antwoord!

Groeten,

Ilse
Newtan

Je tandarts heeft gelijk, een verbinding is steviger dan twee.
De reden dat hij los komt is eerder een rare beweging van je ondertanden dan iets anders.
Uiteraard ben je je daar zelf niet van bewust.
Dus laat de tandarts nog eens kijken en zoeken naar zo'n rare beweging (bijvoorbeeld je kaak helemaal naar links of rechts bewegen en dan de tanden op elkaar zetten).

Als hier goed naar gezocht is, maakt de techniek niet zoveel uit. Ze gaan gemiddeld een jaar of 5 mee, maar met hele grote veriaties.
En daar is de prijs ook naar.

Als je laat implanteren wordt er vaak een partiele prothese gebruikt voor de tijdelijke tanden.
wo, 01/25/2012 - 21:57 Permalink