Advies nodig

Author:
Yessica81
Posted:
vr, 10/19/2012 - 12:33
Hallo allemaal,

Ik heb zojuist 2 kiezen (onderkaak, 3e + 4e kies vanaf de voorkant) laten trekken bij de kaakchirurg. Nav een ongeluk is 1 van de kiezen af gaan sterven en uit angst voor de tandarts (vanwege een behandeling die helemaal fout is gelopen een aantal jaar terug) heb ik er nooit iets aan laten doen, totdat er aan de andere kant ook een stuk van mijn kies afbrak. Op dat moment ben ik naar de spoedtandarts geweest en deze heeft mij doorverwezen naar de kaakchirurg om deze alledrie te laten verwijderen. De eerste twee zijn er nu dus uit, deze zaten naast elkaar dus ik heb nu een erg groot gat + hechtingen daar zitten. Je ziet het niet, tenzij ik mijn mond wijd open doe, maar alsnog zit het me niet lekker dat er zo een groot gat zit. Verder is er door het elke keer uitstellen van de behandelingen aan de bovenkant (eerste kies, dus zichtbaar) nu ook een gaatje ontstaan. De spoedtandarts zei dat ik bij mijn eigen tandarts moest kijken of er evt. nog een wortelkanaalbehandeling mogelijk is, maar de kaakchirurg gaf aan de kies eigenlijk vandaag al te willen verwijderen (ik heb hier niet mee ingestemd en gezegd dat ik toch eerst naar mijn eigen tandarts wil, verder heb ik ook geen last van de kiezen, maar ik heb de eerste twee nu laten verwijderen voor ik er wel last van zou krijgen).

Nu is mijn vraag, of het mogelijk is om dat grote gat wat ik nu heb te dichten. Ik weet dat het kan wanneer er 1 kies/tand mist, maar bij mij zijn het er nu twee achterelkaar. En als dit mogelijk is, hoe snel zou ik dit dan kunnen doen, of moet ik eerst wachten tot de wond helemaal dicht is?

En mijn tweede vraag is, ik ben al bijna zeker dat de bovenste ook eruit gaat, maar dit gaat dus wel een zichtbaar gat zijn, is er een mogelijkheid om op diezelfde dag ook iets te krijgen om dat gat tijdelijk te dichten of nog beter meteen met een brug of een implantaat. Of is dat sowieso geen mogelijkheid op de dag zelf? Ik ben nog erg jong (23) en ik vind het erg vervelend om met een zichtbaar gat rond te lopen.
vV

je kan een kunststof plaatje krijgen, maar ik denk niet dat je daar blijer van wordt... voor implantaat moet eerst alles genezen, duurt aantal maanden. even overleggen met de tandarts. Brug hangt er vanaf, als er geen kies achter het gat zit: nee, dan alleen implantaat.
di, 10/23/2012 - 10:08 Permalink