Advies gevraagd over aanname tandarts

Author:
Revo989
Posted:
do, 01/06/2011 - 14:19
Ik heb een scheve kaak, dit is een gevolg van jarenlang het uitoefenen van een verkeerde slik. Hierdoor is mijn bovenkaak naar rechtsboven geschoven en mijn onderkaak naar linksachter. Echter ben ik een bezig met logopedie om zodoende de verkeerde slik te verbeteren. Aangezien ik 19 jaar ben verwacht mijn tandarts dat wanneer de slik op de juiste manier wordt gehanteerd de kaak door een autonoom groeiproces weer recht zal komen te staan. Daarbij is het wel van belang dat ik al twee jaar lang mijn kaak kunstmatig recht houd door middel van de kaakspieren.
Is de aanname van de tandarts dat de kaak zijn evenwicht weer zal vinden zonder dat hier sprake is van een operatie plausibel? Ook is door de slik volgens mijn tandarts de kin scheef komen te staan, zal deze dan ook weer zijn natuurlijke vorm aannemen?

Met vriendelijke groet,

Revo
vV

zou toch in de mond wiullen kijken voordat ik uitspraken ga doen , vanachter de pc zie ik dit niet zitten..

een bovenkaak verschuift niet...is in de groeifase invloed op uit te oefenen, daarna is het in principe een stabiel gegegevn waar iets meer dan alleen tongdruk voor nodig is om iets aan te veranderen...
do, 01/06/2011 - 14:34 Permalink