acupunctuur bij bruxisme

Author:
Micra
Posted:
do, 03/31/2011 - 22:25
Hallo allemaal,

Ik heb sinds een jaar ongeveer last van bruxisme. Ik draag s'nachts een splint maar de laatste tijd heb ik ondanks de splint steeds een pijnlijke kaak, precies boven een van mijn implantaten. (Die implantaten heb ik nu 2 jaar) Ik weet dat dit heel slecht is voor die implantaten dus vroeg ik mij af of iemand ervaring heeft met acupunctuur om dit te verhelpen. Daar zou ik blij mee zijn want die splint doet altijd zeer als ik hem draag en ik word vaak wakker met pijn door dat ding. De tandarts heeft hem al een paar keer bij geslepen maar echt comfortabel is het niet.
Zijn er nog andere alternatieve behandelmethoden bekend en welke zijn dat?

groetjes,

Micra
vV

als het om d epijnbestrijding gaat: fysiotherapie door gespecialiseerd fysio (gebruik de zoekfunctie). Eventueel als dat neit werkt zou bepaalde medicatie overwogen kunnen worden. Maar dat is laatste redmiddel zeg maar. Is het specifiek bij 1 kies of implantaat, dan zou ik toch even ook specifiek daarnaar laten kijken/controleren.
zo, 04/03/2011 - 18:36 Permalink
Micra

Ik ga morgen mijn tandarts bellen en overleg het met hem. Als ik niets doe dan gaat het zeker niet goed want het gaat niet vanzelf over.
Ik had al gelezen over de fysiotherapie dus het zou een optie kunnen zijn. Ook ga ik even een praatje maken met een arts die ook acupunctuur doet en die mij al eerder van gezondheidsklachten heeft afgeholpen. Bedankt voor de reactie en het advies!

groetjes,

Micra
zo, 04/03/2011 - 20:20 Permalink