Abutments aandraaien met vinger, zonder tork??

Author:
Help de kinderen
Posted:
wo, 10/01/2014 - 13:25
Alweer een aantal jaren terug... In 2011 heeft een 'tandarts' healing abutments op twee implantaten gedraaid met zijn vinger ( jaja, echt waar..). Deze zaten binnen de kortste keren los en een viel er zelfs gewoon af.. Dus zonder tork! Deze tandarts heeftecht heel veel ellende veroorzaakt buiten nog een fraude van zo'n 9000 euro ( waar hij er bijna 7 van heeft terugbetaald na een procedure)
Volgens deze 'tandarts' had hij gelezen dat je de abutments beter met de hand aan kon draaien. Ik begrijp daar eerder uit dat je met de hand de tork gebruikt om de abutments aan te draaien, of zie ik dat fout?
vV

zonder dat patiënt geïnformeerd is over wat en hoe en waarom mag er niets gedaan, informed concent heet dat.
Kaakophoging met bot van de botbank is wel een van de manieren. meestal een mix van bot van de botbank en eigen bot. Bot van de botbank is geneutraliseerd.
Emdogain is ook een geaccepteerd materiaal, niets mis mee. mits goed gebruikt en daar gaat het m.n. denk ik om, naast het ontbreken van de info en toestemming tot behandeling. Hoewel ik mij afvraag waarom iemand in de stoel gaat liggen en van alles laat doen zonder te weten wat er gaat gebeuren?
wo, 10/01/2014 - 14:38 Permalink
vV

vandaar mijn opmerking ""mits goed gebruikt"".
Iemand die onder de valium zit , of anders gewoon met een roesje, kan je niet mee communiceren, dan kan het dus zijn dat je daadwerkelijk gedwongen door de omstandigheden een andere route moet gaan kiezen dan de bedoeling was.
Maar dat neemt niet weg dat wat er dan gedaan wordt wel in de pas moet lopen met wat normaal /goed is om te doen en geen middelen gaat gebruiken die in die situatie nergens op slaan, bv. Om maar wat te noemen. Lijkt bijna dat het was om maar wat egdaan te hebben, in plaats van iets zinvols gedaan te hebben.

Maar kunnen we lang en breed over praten.
Als de zaak gesloten is zou ik naar de toekomst kijken en niet meer achterom.
wo, 10/01/2014 - 16:18 Permalink
Help de kinderen

Dank. De zaak is nog niet gesloten. Totaal 40.000 € kwijtgeraakt omdatvdibgen alsnog moesten gebeuren giga gezondheidsproblemen door infecties. Werk kwijtgeraakt door gebrek aan tanden in mijn mond en stress stress stress. Achteraf bleek veijwel geen enkele behandeling in de verste verte nuttig. M
Brandt voor het lezen eb reageren!
wo, 10/01/2014 - 17:26 Permalink