aantal vragen over mogelijkheden klikgebit

Author:
klaz
Posted:
do, 03/13/2008 - 23:59
Komende juli is het 2 jaar geleden dat ik bovenin mijn voortanden heb laten trekken. Ik heb daarna een plaatje gekregen met 6 voortanden en 1 kies (rechtsboven de 3e kies van voren) die al 3,5 jaar daarvoor was getrokken...

Ik kan maar niet wennen aan mijn plaatje, buiten het feit dat dit plaatje gewoon niet goed zit is het 2e gehemelte altijd een probleem geweest, resultaat is dan ook dat ik mijn tanden alleen inheb als ik wegga en ze thuis keurig in een kopje water staan...

Nu is eigenlijk mijn hele bovenkaak ernstig vervallen, grote stukken zijn van diverse kiezen afgebroken en omdat ik al ik weet niet hoeveel wortelkanaalbehandelingen heb gehad maar het glazuur rondom de vullingen gewoon af blijft brokkelen vraag ik me af wat voor zin het heeft om dingen nogmaals te laten doen... Buiten het feit dat ik me afvraag of er uberhaupt nog restauratie mogelijk is in deze staat... (weet eigenlijk het antwoord wel: nee)

Dus nu zit ik te overwegen om bovenin een klikgebit te nemen, een die uitneembaar is dus...
Nu heb ik enkele vragen:

Als ik de rest laat trekken, hoelang duurt het dan voor de implantaten geplaatst kunnen worden?
Hoe lang duurt het voordat ik daadwerkelijk mijn klikgebit heb (dus helemaal klaar)
Is het mogelijk om een implantaat in een bestaande kies te zetten? (in de wortel)
Ik ben een stevige roker, ik heb de statistieken erop nagekeken ivm genezing enzo maar is het nou werkelijk zo erg? (niet verkeerd bedoelt)
Ik knarsetand snachts en klem mijn kaken op elkaar... kan dat kwaad met een klikgebit?


Alvast bedankt!
vV

Als ik de rest laat trekken, hoelang duurt het dan voor de implantaten geplaatst kunnen worden? minimaal 3 maanden voor de planning gemaakt wordt geloof ik, en daar komt dan ook weer minimaal 3 maanden bij als er eerst botopbouw gedaan moet worden, wat zeer waarschijnlijk is.Hoe lang duurt het voordat ik daadwerkelijk mijn klikgebit heb (dus helemaal klaar) Hangt van planning implantoloog, herstel na de ingrepen etc af. Reken minimaal een jaar van begin tot eind?Is het mogelijk om een implantaat in een bestaande kies te zetten? (in de wortel) Nee.
Ik ben een stevige roker, ik heb de statistieken erop nagekeken ivm genezing enzo maar is het nou werkelijk zo erg? (niet verkeerd bedoelt) Ja, het is echt zo erg...Ik knarsetand snachts en klem mijn kaken op elkaar... kan dat kwaad met een klikgebit? Ja, uitdoen dus.
vr, 03/14/2008 - 08:48 Permalink