Aanrijding waarbij tandschade is opgelopen

Author:
duimpie3
Posted:
ma, 10/11/2010 - 18:03
2 jaar geleden ben ik aangereden voor een auto die mijn geen voorrang verleende bij een kruising.

Hierbij heb ik schade aan me tanden opgelopen. De tandarts zei "Het kan zijn dat je over twee jaar een prothese, of kroon moet". Hoe moet ik dit neerleggen bij de verzekering? Want het is 2 jaar geleden en ik vraag me af of de verzekering wilt betalen? Want ze kunnen denken dat ik fraude pleeg.

Iemand advies?

Bij voorbaat dank!
whatsnext

Altijd de tegenpartij die de schade heeft veroorzaakt aansprakelijk stellen dmv een aangetekend schrijven, laat de schadeclaim niet verjaren (ik meende 3 jaar maar weet het niet zeker) de verzekering van de tegenpartij zou de schade moeten vergoeden.

De tandarts heeft als het goed is de gegevens nog van je schade aan de tanden, dus lijkt het mij niet een probleem.
ma, 10/11/2010 - 20:00 Permalink
whatsnext

Ja dat zeg ik ook,..... de tegenpartij :D (de schade veroorzaker),....... , en die moet de claim bij zijn verzekering neer leggen.
En wat de tandartsbeer zegt, een kopie naar zijn verzekeraar sturen is ook niet onverstandig.

Vervolgens zal die verzekeraar als het een grote schade is een consult door een onafhankelijke tandarts eisen, maar als de schade meevalt dan hoeft dat doorgaans niet.

Succes,

Ps: Wel aangetekend met ontvangstbevestiging verzenden.
di, 10/12/2010 - 15:10 Permalink
vV

dat er bij kleinere schades niet lastig gedaan wordt is niet waar. daarnaast: als er volledig gave tanden verloren gegaan zijn of dreigen te gaan zijn de kosten op lange termijn immens. Want behalve de directe kosten nu moet je ook alle kosten die de rest van het leven gemaakt moeten worden bv wegens vervanging meermaals meegeteld worden. Moet je echt iemand aan zetten die weet waar ie mee bezig is. Hopelijk is er een rechtsbijstandsverzekering die actie kan nemen, is die er gebruik hem, ziijn ze voor. Anders bij geringste teken dat er lastig gedaan wordt advokaat erop .
Waarom is het destijds niet gemeld, of is het wel gemeld maar leek toen de schade mee te vallen?
vr, 10/15/2010 - 18:55 Permalink
dentalteddy bear

Het is zelfs nog ingewikkelder. Van de in de toekomst te maken kosten moet de kostprijs in de toekomst ingeschat worden. Daarenboven moet deze totaal som gereduceerd worden met de intresten die je kan bekomen door het uitzetten van de te vroeg ontvangensommen.
Dan moet je ook nog het smarteeld berekenen, hoelang had je pijn heb je zonder tanden gelopen.... Welke inkomsten ben je hierdoor verloren.

een zeer ingewikkelde zaak. Doch daar zijn "schade atlassen"voor beschikbaar.dus nooit alleen doen.
vr, 10/15/2010 - 22:10 Permalink
whatsnext

Mja het is allemaal niet zo gemakkelijk, zelf ondervonden.

En als alles rond is en de verzekering vergoed de schade, dan moet je ervoor zorgen dat binnen vijf jaar de verjaringstermijn zogezegd wordt gestuit. De verjaring van de letsel zaak wordt dan weer met vijf jaar verlengd. Dit is belangrijk wil je niet het recht op schadevergoeding verliezen.

Tenminste dat was een jaar of 15 geleden zo, misschien is daar al iets in veranderd, iig wel iets om rekening mee te houden.
za, 10/16/2010 - 13:29 Permalink