Aangezichtspijn na verstandskies verwijdering

Author:
Marjolein11
Posted:
ma, 04/10/2023 - 19:16
Goedenavond,

Ter info vooraf: toen jaren geleden mijn verstandskiezen in de onderkaak doorkwamen, heb ik beide keren wekenlang aangezichtspijn gehad. De atypische variant. Het was zo erg dat ik midden in de nacht, gekleed in pyjama, op de fiets ben gesprongen richting het ziekenhuis om me plat te laten spuiten. Niet dat ik echt dacht dat ze me zouden platspuiten, maar als je wanhopig bent denk je niet meer zo helder (eigenlijk denk je helemaal niet meer). Die pijn duurde dus om en nabij twee weken (bij elke kies) en ik hoopte het nooit meer mee te maken.

Helaas. De verstandskies linksonder moest eruit. Als enige, want de overige drie zijn mooi doorgekomen. Deze was er grotendeels ook door (geen dwarsligger overigens, niet geïmpacteerd).

Woensdag 5 april was het zover. Van tevoren aan de kaakchirurg gemeld dat ik bekend was met atypische aangezichtspijn en daar erg bang voor was, er is ook een foto gemaakt. De kaakchirurg meldde alleen dat ik nu andere pijn zou krijgen, namelijk wondpijn en verder dat het herstel zeker twee weken zou duren. Het verdoven ging prima en de kies is, na wat gewrik, er in zijn geheel uitgekomen. Er is niets geboord, geen wortels afgebroken o.i.d. De operatie ging snel. Het is ook niet extreem dik geworden, meer lichtelijk gezwollen en ook niet blauw. De binnenkant is wel heel gevoelig natuurlijk.

Echter is de aangezichtspijn ook weer teruggekomen. Het zit vooral rond het oor en in de sinusregio en op het bot boven de lip. Er is geen sprake van snotterigheid uit de neus of andere symptomen van een sinusinfectie. Veder heb ik heel af en toe scherpe, hete sensaties (lees; tintelingen) richting de kin, maar dat doet geen pijn, wel denk ik dat dat met een zenuw te maken heeft (gevoelsstoornis?)

Ik hoop dat het gaandeweg zal afnemen en uiteindelijk zal weggaan, maar ik zit nu al in zak en as uit angst voor blijvende pijn. Het is nu de vijfde dag na de operatie... wil ik te snel? De wond zelf doet wel wat pijn maar dat is een lachertje in vergelijking met de pijn in het gezicht. Iemand ervaring of advies?