aangezichtspijn na operatie

Author:
jana57
Posted:
vr, 12/17/2010 - 17:02
hallo, juist twee weken geleden ben ik geopereerd, ze hebben bot ingepland om daar later implantaten op te zetten en daarna een klikgebit. ze hebben bot van de botbank gebruikt maar hebben ook wat uit mijn kaak gehaald. alles is goed genezen maar heb er wel aangezichtspijn aan over gehouden op mijn lip en kin, is een heel vervelende zeurende pijn, die bijna nooit weggaat. heb er met de kaakchirurg over gepraat en die zij dat het ongemakken zijn van de operatie. ik moet nu vitaminen B innemen. ik heb er al wat over opgezocht op het internet, maar daar lees ik dat er zijn die daar niet van afgeraken. volgens mijn tandarts zou de pijn die ik heb wel weggaan. heeft hij gelijk ? wie heeft dit ook meegemaak ?
jana57

vandaag is mijn bovenlip precies terug meer opgezwollen en morgen moet ik al terug gaan werken, hoop dat ik mijn gebitje goed kan inhouden want zonder is het geen mooi zicht, thuis laat ik het gewoon in een glaasje liggen. had graag wat reacties gekregen of zou ik de enige zijn die aangezichtspijn er van heeft ?
zo, 12/19/2010 - 18:20 Permalink
Doffstein

vandaag is mijn bovenlip precies terug meer opgezwollen .....
wat bedoel je hier??

Je moet goed onderscheid maken tussen aangezichtspijn en een eventuele "tijdelijke" hypoesthesie (verminderd/verdoofd gevoel van lip en kinstreek). Dit zie je namelijk wel vaker bij het oogsten van bot uit de onderkaak. In principe is dit een tijdelijke kwestie maar het kan best een tijd duren. Aangezichtspijn is een heel ander fenomeen met een heel andere ethiologie.
vr, 12/24/2010 - 20:09 Permalink