5 weken geleden verstandskies verwijderd, dikke wang

Author:
Mar80
Posted:
di, 02/20/2007 - 13:37
Hallo,

Zo'n 5 weken geleden is mijn verstandskies verwijderd(rechtsonder). De ingreep viel enorm mee, daarna de gewone complicaties als een dikke wang etc gekregen. Maar sindsdien is er steeds een lichte zwelling gebleven in de onderkant van mijn wang (voelde als een kleine harde bal). Nu sinds gisteren is mijn wang weer dikker geworden en ook weer pijnlijk (drukkende en soms stekende pijn).
Weet iemand hoe dit kan komen? Toch apart dat het na 4 weken weer erger wordt lijkt me.
Is het sowieso normaal dat je na 5 weken nog steeds een lichte zwelling hebt?
De wond lijkt wel goed genezen, ik zie wel een soort wit bobbeltje op de plek waar de verstandskies zat. De wang ziet er van de binnenkant dik en gezwollen uit maar ook met wat bobbeltjes.
Ik wil de kaakchirurg wel bellen maar wil even afwachten wat hier de reacties zijn om te kijken of het nodig is.

Alvast bedankt!
Mar80

Ik heb morgenochtend een afspraak bij de kaakchirurg. De assistent vond dat ik wel lang had gewacht. Langer dan 5 weken al trouwens, maar ja, als je er verder geen pijn aan hebt. Nu de laatste dagen dus wel meer en dikker geworden.
Maar ik ben toch benieuwd of iemand het enigszins herkent en een vermoeden heeft wat het zijn kan. Een abces misschien? Ik ben toch wel een beetje nerveus omdat ik nu niet weet wat ik kan verwachten en of die gelijk weer zal gaan behandelen (denkende aan spuiten, snijden etc haha).
Zou iemand me vanavond misschien nog kunnen laten weten wat het zou kunnen zijn, waar het op lijkt naar aanleiding van mijn symptomen?
Het is dus een harde verdikking op mijn rechter onderkaak, voelt en beetje als een half klein ei. Ik voel soms steken, verder niet echt pijnlijk. Klein beetje zeurend.
Zal het een abces zijn of eerder iets anders? Wie herkent het of heeft er verstand van?

Alvast erg bedankt!
do, 02/22/2007 - 20:33 Permalink
Nemain

Ik zou je niet meer kunnen vertellen, behalve dat ik blij ben dat ik dit topic gevonden heb :-) Ik heb hetzelfde probleem, alleen doet het bij mij geen pijn. Ik heb mijn verstandskies ook ongeveer 5 weken geleden laten verwijderen. Eerst had ik het idee dat het een kwestie was van teruggroeiend tandvlees en bot en dergelijke en heb ik er ook weinig aandacht aanbesteedt, zeker omdat zwelling en dergelijke normaal zou zijn en omdat er ook nog hechtingen inzaten.
Maar ik heb dus ook duidelijk een bobbel op m'n kaak zitten die ik onderhand niet echt meer vertrouw en ik ga dan ook zeker dit topic in de gaten houden. Heel veel sterkte bij de kaakchirurg morgen! Zelf ben ik geen fan van de kaakchirurg ivm naalden e.d. dus ik hoop heel erg dat het meevalt!
do, 02/22/2007 - 22:23 Permalink
Mar80

Hallo Nemain,
Nou ik vind het wel een opluchting dat ik niet de enige ben met dit probleem, al is het natuurlijk niet leuk voor je :wink: .
Ik denk zelf dus richting een ontsteking/abces, maar dan onderhuids want ik heb nog geen pus bemerkt of andere dingen die op een ontsteking wijzen. Maar goed, heb er verder geen verstand van dus weet het echt niet zeker.
Is het bij jou ook zo'n keiharde bobbel en zit die ook zo laag, net onder je kiezen?

Nee, ik had inderdaad ook niet dat ik me zorgen maakte om die bobbel om dezelfde redenen die jij zegt (dacht ook dat die zwelling wel weg zou gaan vanzelf, dat het gewoon wat langer duurde bij me).
Maar aangezien ik dus de laatste dagen meer last kreeg ineens besloot ik toch maar even te peilen of het normaal was. En het is nogal een tijdje he, 5 weken later! :D

Ik zal je morgen wel even laten weten hoe het geweest is en wat het is.
Bedankt voor je sterktewensen. Jij ook veel sterkte!
do, 02/22/2007 - 22:50 Permalink
Nemain

De knobbel op mijn kaak zit meer richting het einde van de kaak, duidelijk op de plek waar de kies uitgehaald is, maar bedekt niet het hele gedeelte waar de tand uit is gehaald. Hij is idd wel hard en ook gegroeid in de afgelopen tijd van een klein rond bobbeltje naar een vreemdsoortige bult. Had met m'n moeder ook al overlegd (niet dat zij tandarts is, maar toch), zij dacht dat het ook wel gewoon een verdikking kon zijn door littekenweefsel of het onregelmatig teruggroeien van alles. Voor mijn gevoel is het allemaal wat te groot en onregelmatig om helemaal ok te wezen, maar ik heb er geen verstand van en dit is ook de eerste keer dat ik een verstandskies liet verwijderen, dus alles is eigenlijk abnormaal :-) Maar ik bel morgen ook voor de zekerheid de assistente even op met het verhaal om te horen of het normaal is of dat ik beter langs kan komen. We wachten af :-)
do, 02/22/2007 - 23:36 Permalink
Nemain

Ik heb net de assistente het verhaal uitgelegd en zij dacht dat er gewoon sprake was van teruggroeiend bot. Dat schijnt onregelmatig te gebeuren, vandaar dat het zo raar en vreemd voelt. Dus bij mij is er gelukkig niets aan de hand. Heb me druk gemaakt om niets :-) Hopelijk valt het bij jou ook mee.
vr, 02/23/2007 - 08:44 Permalink
Mar80

Nou fijn zeg dat het allemaal waarschijnlijk mee valt bij je Nemain!

Ik ben ondertussen al weer een tijdje thuis van het ziekenhuis en eerlijk gezegd weet ik niet meer precies wat ze zei, ik zat wel te luisteren maar door toch wat spanning is het blijkbaar mijn ene oor in en de andere uitgegaan.
Wel had ik gisteravond al gevoeld dat de ontsteking meer in mijn wang zit dan in mijn kaak (toen pas echt even goed durven voelen). Maar de kaakchirurg heeft eerst lang en uigebreid zitten voelen (dat vond ik best spannend want ze was ook zo stil tijdens het voelen, toen ging het wel even door mijn hoofd of het niet iets ernstigs was eigenlijk) en ze heeft een recept voor antibiotica (clindamycin) meegegeven. Verder gelijk een afspraak voor vrijdag 2 maart gemaakt. Als de antibiotica niet helpt dan wordt het abces(?) dan weggesneden zei ze.
Volgens mij twijfelde ze of het kwam door een ontsteking van mijn speekselklier (ik had zelf ook al het idee dat ik een dikke klier zag lopen in mijn wang).

Ik heb verder geen ontstekingsklachten, geen koort, geen pus, geen roodheid. Het zit echt gewoon helemaal binnen mijn huid (kaak/wang), en niet zo'n klein beetje ook. Het voelt echt keihard als steen.
Ik vraag me af of er dan echt zo'n harde bal uit gehaald gaat worden volgende week of dat het dan wel vloeibaar is/wordt als het eruit komt?
Wie weet dat?
Krijg je een verdoving?
En herstel je er over het algemeen snel van?

Alvast weer bedankt voor reactie!
vr, 02/23/2007 - 13:43 Permalink
Nemain

Hallo Mar80,

Jammer dat het bij jou niet meeviel, maar als ik je verhaal nu lees verschilt het ook wel hoe het bij mij is, aangezien het bij mij puur m'n kaak is en niks in m'n wang :-? . Hoop dat de antibiotica gaat helpen en dat je er snel vanaf bent!

Groetjes,

Nemain
vr, 02/23/2007 - 15:20 Permalink