3 maanden nieuwe prothese, kaakbot nu al geslonken

Author:
Sandra1964
Posted:
ma, 08/18/2008 - 20:55
Vorig jaar maart al mijn tanden en kiezen getrokken. In mei 2008 mijn nieuwe prothese gehad, klikprothese onder. De eerste weken veel drukpiijn gehad. Vanaf half juni moest ik mijn bovenprothese gaan plakken anders valt het eruit. Onder mijn onderprothese komt tijdens het eten veel "resten" die weer gaan irriteren. Je hebt niet altijd de mogelijkheid om dit schoon te spoelen.
Mijn vraag is hoe lang gaat dit (snelle) slinken door? Ik moet nl. wel weer 5 jaar met deze prothese doen... :smt003
Groetjes, Sandra
Sandra1964

Hoi Joke,
Een nieuw laagje lost het probleem volgens mij tijdelijk op. Dat heb ik ook bij mijn 1e prothese gehad. Een soort kunsttof opvulling maar die slijt mettertijd ook weer. En het is echt zo dat mijn verzekering (Menzis) maar 1x per 5 jaar een nieuwe prothese vergoed.
Op internet heb ik overal en nergens gezocht naar het feit wanneer het slinken van je kaak een beetje stabilisseert. Oke, als je tanden net getrokken zijn, gaat dat slinken heel snel. Maar op een gegeven moment moet dat toch stabiliseren? Misschien dat de online tandarts hier antwoord op heeft? M'n leven lang kukident gebruiken vind ik ook geen optie :cry: .
Gr. Sandra
di, 08/19/2008 - 08:00 Permalink