2 Kiezen getrokken kaakchirurg.

Author:
FlorianDeSuperman
Posted:
wo, 11/01/2017 - 12:30
Hallo forum leden aangenaam om kennis met jullie te maken. Mijn naam is Florian 23jaar en kom uit Rdam.

Zit al een aantal weken door het forum heen te neuzen omdat ik super mega bang ben voor de tandarts en afgelopen maandag 30okt 2 kiezen heb laten wegtrekken.

Ten eerste wil ik gelijk even zeggen dat de behandeling echt super goed is verlopen. Verdoving was wel vervelend voor een paar seconde maar zeker niks om over naar huis te schrijven. Trekken heb ik totaal niks van gevoelt en er is een kleine hechting ingezet waar ik ook werkelijkwaar niks van heb gevoelt. Het is nu inmiddels 2 dagen laten ( woensdag 1 november 2017 ) en ik merkte het volgende. In de nacht van 31okt op 1nov ben ik wakker geworden maar geen bloed in de mond te bekennen. Ben weer gaan slapen en na een paar uurtje opnieuw wakker geworden ( niet van de pijn overigens ) Hierop smaakte het nogal vies en bij een controle in de spiegel bleek het dus weer wat gebloeid te hebben. Nou geen probleem wat water gepakt en zachtjes kleine slokkies genomen om het weg te slikken. Dus ik heb niet gespoelt of iets dergelijks.

Nu net een uurtje geleden ongeveer proefde ik weer een smerige smaak dus gelijk het spiegeltje erbij gepakt. En wat blijkt het bloed weer ! heel vreemd vind ik dat zelf want het lijkt voor zover ik kan zien niet de kiesholtes te zijn die bloeden maar het tandvlees van de tand ernaast. Ik vroeg me dus af of dit een nabloeding is en of dit kwaad kan. Heb ook al naar de KC gebelt en die zegt ja is gewoon normaal tandvlees kan geirriteerd zijn maar mag tog om half 4 vandaag even langskomen.

Voor jullie beeld het zijn mijn 2 Kiezen aan de rechterkant in de bovenkaak. Geen verstandskiezen gewoon de achterste 2 kiesjes. De tand die naast mijn snijtand voor de getrokken kiezen zat die lijkt dus wat te bloeden aan het tandvlees. verder is het niet dat heel me mond volloopt maar het is wel continue wat bloed. Voornamelijk met speeksel maar hier en daar wel een zwart klontje aan de tand geplakt ( waarschijnlijk een stolsel. )

Dus wat kan dit zijn en kan dit kwaad en moet ik hiervoor ook echt terug naar de TA of KC ? Sorry trouwens dat ik zo met de deur in huis kom vallen maar dit forum heeft mij echt een hart onder de riem gestoken toen ik zelf naar de KC moest en ik hoop daarom dat jullie me hiermee enigsinds kunnen helpen voor hoever dat uiteraard mogelijk is zonder het te zien. Alvast bedankt !


( Edit : ik wou trouwens het volgende nog vermelden. Normaal rook ik ongeveer een half pakje sigaretten per dag. Heb sinds de behandeling geen peuk meer aangeraakt. Heel moeilijk maar goed de KC zegt niet voor niks dat ik niet mag roken voor minimaal 5 dagen. Wat ook logisch is met een open wond in je mond. Kan het ook komen dat ik een tandvlees ontsteking heb en me tandvlees nu dus gaat lopen bloeden omdat de doorloping van me bloed beter is nu ik even niet meer rook ? groetjes florian )
FlorianDeSuperman

Voor de personen die het interesseren.

Ik ben naar de kaakchirurg geweest om het even na te laten kijken. Blijkt dat ik een forse nabloeding heb gehad en dat het dus goed was dat ik ben langsgekomen. Ze hebben het opnieuw verdooft en toen het stolsel eruit gehaald. Even schoongemaakt en deze keer hebben ze het dichtgehecht ( voorheen geen hechtingen )

Bloeden is volledig gestopt godzijdank. Echter heb ik nu de verdoving begint uit te werken een fikse zeurende pijn bij de getrokken kiezen en in me wang. Kiezen zal waarschijnlijk pijndoen omdat de hechtingen het straktrekken. Vraag me alleen af waarom ik ook aan de binnenkant van me wang een zeurende stekende pijn voel. Verder heb ik Tranexaminezuur 50mg / ml DMB gekregen. Ik moet voor de komende 5 dagen 4x per dag een gaasje hierin weken endan een half uur op de wond aanbrengen en aanbijten.
wo, 11/01/2017 - 18:50 Permalink