17 jaar en kunstgebit

Author:
satiana Cloud
Posted:
ma, 05/28/2018 - 21:26
Hallo,
Ik ben een meisje van 17 dat al enkele maanden last heeft van haar tanden en kaak(gewrichten)

Vorig jaar had ik net na nieuwjaar m'n verstandskiezen laten trekken, dat was was allemaal geen probleem tot in augustus.
Eind de maand augustus begon ik last te krijgen aan mijn kaak aan de rechter kant, het deed toen nog geen pijn dus bestede er weinig aandacht aan. Na een tijdje begon ik te merken dat er net een draad of knobbel in mijn kaak zat, ik kon hem verduwen en dan was alles weer normaal.
Ongeveer een maand later begon ik er steeds meer last van te krijgen ook al deed het geen pijn, het was vooral een spanning en vermoeid gevoel dat ik had in mijn rechter kaak.
Goed na 3 maand over erover geklaagd te hebben besloten we eens op controle te gaan en de eerste persoon die we in gedachte hadden was de vrouw die mijn verstandskiezen heeft getrokken. zij heeft foto's genomen en zei dat ik met een los kaakgewricht zat, en stuurde ons door naar de kinesist.
De kinesist masseerde mijn kaken en zei dat het van de stress kon zijn en van te klemmen of tandenknarsen. Zelf denken ik en mijn ouders dat dit zou komen door het verwijderen van mijn verstandskiezen.
3 weken later begon het terug de spanning in mijn kaak en ik kon duidelijk een soort van draad voelen alleen kon ik die niet meer verduwen. Zo ben ik ook nog eens een paar keer bij de gewone huisarts geweest en die had me ontsteking remmers voorgeschreven, maar deze hielpen niet echt aangezien de spanning steeds terug kwam.
Tijdens de paasvakantie tijdens het eten had ik plots een lichte pijn, en ja hoor een heel stuk van m,n achterste kies aan de rechterkant. op dat moment was ik helemaal in paniek omdat ik ban ben dat ik al mijn tanden ga verliezen, ik ben tenslotte nog maar 17. Ik weet niet of het effectief tand was of een vulling die afgebroken was.
Goed 3 dagen later bij de tandarts, ik was nog nooit zo gelukkig en bang tegelijk. Mijn tand kon gelukkig nog gevuld worden dat was al een hele opluchting voor mij. Voor de tandarts effectief begint te vullen zegt hij dat ik met een open beet zit en dat ik met beetje een S klank spreek.
Niet dat ik een spraakgebrek heb maar ik heb soms moeite met klanken vormen en dat is verergerd tegenover in augustus. De tandarts zegt ook dat ik een beetje tandsteen heb doordat ik met een ijzerdraadje zit aan de achterkant van m'n tanden, en al vele jaren eerder zei de tandarts ook al dat ik zou tandenknarsen vanwege de slijtage aan mijn tanden.
Eind juni ga ik bij de kaakspecialist en eerlijk ik ben bang van wat die gaat zeggen, het probleem nu is dat ik sinds vandaag merk dat er weer een klein stukje tand is afgebroken en dat het vast zit in m'n tandvlees. (het doet geen pijn)

Het begint me stilaan beu te worden telkens die kleine probleempjes nu een stukje eraf dan eens tandpijn en dan is het weer over. ik kan toch niet iedere week bij de tandarts gaan? mijn gebit zelf is gezond want ik heb nog maar 1 of 2 keer een gaatje moeten laten vullen 3 met de afgebroken erbij.
Want als ik er niet bij ga en het wordt wel erger valt mijn tand misschien niet meer te redden.

Door al deze kleine stomme probleempjes zat ik aan valse tanden te denken, maar dan alle tanden eruit en allemaal valse. Ik wil gewoon dat dit leiden stopt want het beïnvloed heel erg mijn leven (niet alles kunnen eten, heel voorzichtig kauwen)
-is het verantwoord om nu al kunstgebit of implantaten te nemen
-kunnen valse tanden ook spontaan afbreken, en gemakkelijk gerepareerd worden

Dit was een lang verhaal maar aangezien tot nu toe niemand mij heeft kunnen helpen probeer ik zoveel mogelijk details te geven want misschien is er 1 persoon die weet wat het is of me kan zeggen wat ik moet doen

Bedankt voor jullie aandacht
vV

op deze leeftijd is een kunstgebit echt een no go... ongeacht of het ondersteund is met implantaten. En verlaat ajb heel snel het idee dat wanneer je eigen tanden eruit zijn je gebitsproblemen voorbij zijn, dat komt met een kunstgebit volledig terug, alleen anders. Termen als "'dental criple"" ed zijn niet als grapje in de wereld gekomen...
Wel is het zo dat het probleem goed aangepakt moet worden, dus beginnen bij de oorzaak, dus de oorzaak van het knarsen.
di, 05/29/2018 - 10:10 Permalink
satiana Cloud

Als antwoord op door Lieneke

Van Big live events heb ik nog niet echt van gehoord. De stress die ik heb is moeilijk uit te leggen omdat ik waarschijnlijk in mijn onderbewustzijn stress heb en dat ik hierdoor in mijn slaap ga klemmen/ knarsen. Ook al zou ik weten vanwaar de stress komt dan zijn het waarschijnlijk de normale zeken die iedereen wel kent (school/ werk) en bepaalde situaties.
Mijn tandarts heeft ons door verwezen naar een kaakspecialist in de hoop dat die zou kunnen helpen. Alleen die wachtlijst is heel lang (wacht al 4 maanden) maar goed eind juni is het zover. En zoals je al zei als die nog niet kan helpen wordt het eens een gnatholoog opzoeken.
do, 05/31/2018 - 21:47 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door satiana Cloud

Big live events zijn dingen die je meegemaakt hebt in je leven die je vormen. Bijvoorbeeld het overlijden van een van de ouders, mishandeling, gepest worden, deuk in je ego opgelopen....kunnen dingen zijn die je heel ver weg hebt gestopt of waarvan je zelf vindt dat ze niet (meer) belangrijk zijn. Of wellicht ben je gewoon onzeker over school, werk, sociale dingen...of ben je heel slim en wordt je te weinig uitgedaagd of wordt er juist teveel van je gevraagd of heb je je lat enorm hoog liggen.
vr, 06/01/2018 - 09:24 Permalink