1 implantaat met 2 kronen of liever 2 kleinere implantaten?

Author:
Jacklyn
Posted:
di, 05/26/2009 - 12:56
Hallo,

Vorige week zou er bij mij geïmplanteerd gaan worden. Mijn middelste ondertanden zijn inmiddels getrokken (zat een aardige ontsteking onder, wat mijn eigen tandarts dus nooit, ondanks dat er foto's zijn gemaakt, heeft vermeld. Daardoor schijnt heel veel bot te zijn aangetast waardoor er niet geïmplanteerd kon worden maar is er alleen bot opgebouwd (uit de kin en met kunstbot-bio/os). Vervelende behandeling (2 uur) en verschrikkelijke zwellingen en napijn gehad. Ik had dus al een noodprothese (plaatje). De tandarts/implantoloog zet dit er dus direct na de behandeling in, wat heel pijnlijk was. Nu lees ik op dit forum dat dat helemaal niet goed is vanwege de wond en de botopbouw. Ook kreeg ik op dit forum de tip van de Essex retainer. Ik ga hier dus donderdag (dan worden de hechtingen eruit gehaald) maar zelf naar informeren. Het plaatje past dus voor geen meter meer na die botopbouw. Ook heb ik nog een vraag:
In eerste instantie was het de bedoeling dat ik 1 implantaat met 2 kronen zou krijgen (was al aardige begroting voor gemaakt) nu begon hij vorige week erover dat het misschien beter is om 2 kleinere implantaten te nemen met afzonderlijke kronen. Graag zou ik hierover jullie mening willen weten. Je begrijpt dat het dan nog weer duurder wordt. Verder ben ik heel blij met dit forum. Heb er heel wat goede info vanaf gehaald. Bv het goed koelen met ijs en de arnica tegen de zwellingen en sowieso de ervaringen van anderen.
JW Vaartjes

Eigenlijk zijn de ondersnijtanden de enige plek in de mond waar 1 implantaat met daarop een constructie welke 2 tanden vervangt, kan werken. Vroeger werd dit vaker gedaan, met name omdat er minder smalle implantaten dan nu verkrijgbaar waren.

[attachment=0]Picture 4.png[/attachment]

De vraag of dit bij jou esthetisch verantwoord is en/of het goed genoeg te reinigen is, kan ik helaas vanaf hier niet beoordelen.
Attach
wo, 05/27/2009 - 07:07 Permalink
ineke2

Beste Jacklyn,

het is bij jou al lang geleden, maar ik zit momenteel in krak dezelfde situatie. Ik ben 21 jaar, heb al verschillende behandelingen aan mijn middelste onderste tanden erop zitten, toen bleek dat er niets anders meer opzat dan ze te trekken. oorzaak was een ontsteking in mijn kin (oorzaak onbekend) die de tandarts niet had opgemerkt, en bijgevolg is het nu te laat. mijn twee tanden zijn getrokken en weldra onderga ik een volgende operatie voor botopbouw. Het voorstel van mijn stomatoloog is nu om dit te doen aan de hand van een distractor. Ontzie ik verschrikkelijk.
daar de plaats zo klein is, is het tevens een raadsel of het in de toekomst wel mogelijk zal zijn om twee implantaten te steken. Er wordt zelfs niet gesproken over de mogelijkheid van een implantaat met twee kronen.
Hoe is alles ondertussen bij jou verlopen? en heb jij een manier gevonden om alles of een deel terugbetaald te zien? (het is een enorm grote kost voor iemand van 21jaar)
En kan mij iemand meer informatie geven over het gebruiken van een distractor voor botopbouw in de kin?

groetjes,
Ineke
do, 04/15/2010 - 12:31 Permalink
Jacklyn

Hoi Ineke,

Jouw verhaal lijkt idd erg op dat van mij. Zoek anders eens onder het topic "Brug of Implantaat". Daar staat (aan het einde) zo'n beetje mijn hele verhaal beschreven. Bij mij zit het omhoog gebrachte bot vast met een soort schoef/pin. Het is een lange weg te gaan en (bij mij) een zeer pijnlijke geschiedenis. Ik ben ben wel heel blij met het resultaat. Maar als ik het van tevoren had geweten.....
Mijn verzekering heeft, op de kroon na, niets vergoed. Ik heb dus een implantaat met 2 kronen erop.
Ik wens je heel veel sterkte!!!
do, 04/15/2010 - 22:32 Permalink