Gaatje vullen lukt vanwege bloedingen.

Author:
nachtfilosoof
Posted:
wo, 11/22/2023 - 00:49
Ik ben nou al een tijd bezig met het behandelen van een gaatje in mijn kies, deze zat best diep volgens de tandarts. Nu is het zo dat het vullen maar niet lukt omdat het te heftig bloed.

Nu is het zo dat ik best een tijd niet meer ben geweest voor controles en daardoor dit gaatje zich zo heeft kunnen ontwikkelen. Verder had ik bij deze kies bij het tandvlees regelmatig ontstekingen en zwellingen.

Wat ik alleen gek vind is dat stel dat het niet zou lukken mijn tandarts het heeft over het zetten van een kroon? Als het probleem de bloedingen zijn is er dan niet een hele andere aanpak om dit op te lossen met ook een vulling maar wat stappen ervoor om de irritaties aan te pakken?

Wat ik er vooral uithaal is dat de vulling niet goed kan hechten vanwege al het bloed wat natuurlijk begrijpelijk is.

Is er een tandarts die me zijn perspectief hiervan kan delen/toelichten?

Het idee van een kroon zetten vanwege dit probleem kan ik me niet in vinden. Mijn begrip van het zetten van een kroon is alleen bij te grote gaatjes waar het vullen te moeilijk is vanwege de grootte. In mijn geval bloed het veel, meer niet. kan er ook goed naast zitten en is een kroon misschien wel de enige oplossing.
Tandarts_Richa…

Indien het mij niet lukt om met gewoon vul materiaal te werken, idd vanwege bloeding waardoor de vulling niet goed hecht dan adviseer ik een kroon. Dit wordt volgens een ander procedure gemaakt, buiten de mond nadat een afdruk v d geprepareerde kies is genomen. Voor mij beter voorspelbaar te maken. Een kroon indiceer ik niet alleen bij een grote vulling m aar soms moet ik vanwege de moeilijkheid. U denkt alleen aan moeilijk bij de maat v d vulling. Maar er kunnen nog meer voor ons moeilijke omstandigheden zijn.
wo, 12/20/2023 - 23:37 Permalink