Zwartwerkende tandarts?

Author:
Zuiver
Posted:
ma, 09/08/2014 - 23:05
Mijn man is vanmorgen naar de tandarts geweest om te kijken waar zijn kiespijn vandaan kwam. Volgens zijn tandarts (niet de mijne) moest er een wortelkanaalbehandeling plaatsvinden. Kosten €500,- Mijn man is niet aanvullend daarvoor verzekerd en liet dus vallen dat hij dat best een groot bedrag vond. Zijn tandarts stelde daarom voor om 'het buiten de bonnen' te doen. Zonder rekening, gewoon zwart, handje contantje €250,-. Ik stond met mijn oren te klapperen toen ik dat hoorde! (Van wel meer dingen trouwens; 3 kanalen en alles helemaal opbouwen e.d. binnen een uurtje; kan makkelijk!) :o Wat kan ik hier aan doen? (behalve mijn man met de mattenkopper achterna zitten :roll: )
vV

gewoon zeggen dat u een officiële rekening wilt.
Overigens complimenten: er zijn weinig mensen die een voordeel van 250 aan de neus voorbij laten gaan, 99,99% had hier volmondig Ja op gezegd.
welke kies is het?
Qua tijdsbestek lastig antwoord, maar een uur lijkt mij wel erg krap, maar dat hangt ervan af hoe ver de kies heen is, is het een simpele vulling of een zeer uitgebreide.
di, 09/09/2014 - 08:19 Permalink
Zuiver

Dank voor het snelle antwoord!
Ik zeg daar 'nee' tegen omdat ik me zorgen zou maken over de kwaliteit, garantie. Staat het wel in zijn dossier straks? Er zullen vast meer haken en ogen aan zitten die ik zelf niet kan bedenken. Bovendien is het altijd nog fraude en daar werk niet aan mee. Mijn wederhelft overweegt het dan weer wel. Het gaat om de 1e premolaar, linksonder btw. Ik denk een uitgebreide vulling want hij loopt er al een tijdje mee rond, gaat pas als het echt niet anders kan, zal ik maar zeggen. :wink: Ik ben toentertijd zelf bij die man weggegaan en mijn kinderen natuurlijk ook meegenomen. Mijns inziens had ie beter bouwvakker kunnen worden, haha.
di, 09/09/2014 - 12:02 Permalink
vV

Dit soort klussen zit niet echt garantie op. Daarnaast is het bestaande tarief een maximumtarief (maar dan moet er wel een factuur zijn), dus omlaag mag hij .
Ik betwijfel alleen wel of er iets in dossier komt te staan daadwerkelijk, op foto's voor en na is natuurlijk wel zichtbaar dat er iets gedaan is. Voor een premolaar kan een uur, alleen dan vind ik de begroting van 500 weer wat hoog...
di, 09/09/2014 - 13:01 Permalink