zwanger en slechte adem/smaak

Author:
jaapje
Posted:
wo, 09/07/2005 - 08:49
ben 11 weken zwanger en heb een vieze smaak in de mond, metaalsmaak zo ongerveer; ook mijn man klaagt dat mijn adem soms ruikt.
Ik ben dit jaar al op controle geweest bij de tandarts en had toen 2 kleine gaatjes, ééntjeis gevuld voor de ander moest ik terugkomen, aangezien ik toen zwanger bleek (met nodige problemen, bloedverlies en tekort aan hormonenaanmaak) wil ik dit tandartsbezoek even uitstellen tot de 20 ste week ofzo als ik weet dat alles ok is, nu heb ik schrik voor de verdoving.
maar die smaak kan toch niet van dat kleine gaatje komen ?
ik poets en floss, geef wel toe dat ik niet meer spoel met mondwater omdat ik daarvoor moet kotsen (overgeven) op dit moment, poetsen is soms de limiet en geeft me braakneigingen.
Kan ik er (tijdelijk) iets aan doen ? ik vind het zo vervelend.......
Geke

Soms heb je tijdens de zwangerschap ook meer last van ontsteking van het tandvlees: zwangerschapsgingivitis. De ene heeft daar meer last van dan de ander. Doordat het tandvlees soms wat kan bloeden dan kun je een soort metaalsmaak krijgen. Ik denk dat dat misschien de oorzaak zou kunnen zijn. Daarom is het belangrijk om je tandvlees zo goed mogelijk te verzorgen, dus goed poetsen, van wat ik begrijp dat dat erg lastig is achterin. Poets je electrisch of met handtandenborstel. Soms is het namelijk makkelijker om electrisch te poetsen, omdat deze borsteltjes wat kleiner zijn en je er makkelijker mee achterin je mond kunt komen. Verder wat je al doet: flossen, is ook erg belangrijk. Als er een tandenstoker tussen past is dat ook een hele goede oplossing, want dat haalt de plaque (bacterien) iets beter bij je tandvlees weg dan floss, als de tandenstoker er tenminste tussen past.

Heel veel sterkte ermee en ik hoop dat je wat aan deze informatie hebt, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk altijd laten weten.

:smt006 Geke
wo, 09/07/2005 - 09:11 Permalink