Zoek goede tandarts in Hilersum

Author:
Sunyes
Posted:
wo, 04/27/2005 - 00:34
Hai,

Mijn partner en ik hadden een hele goede tandarts in Hilverum die helaas gestopt is. Zijn patienten zijn toen automatisch naar een andere tandarts over gegaan. Na wat meningsverschilletjes met haar zijn we op zoek gegaan naar weer een andere. Een vriend van me kende er wel één, maar nu ik een paar keer bij deze "tandenbeul" (heerlijk om dat woord eens zo op te schrijven :D ) ben geweest die ook nog op een snelle manier samen met zijn mondhygiëniste centjes schijnt te willen verdienen ben ik wederom op zoek naar een écht goede tandarts. Er is nix mee om als specialist te verdienen waar je recht op hebt, maar dat moet dan wél in verhouding staan vind ik. Bovendien was ik nooit bang voor/van de tandarts maar inmiddels kan ik dat woord bijna niet meer horen.
Uiteindelijk een heel verhaal :wink: maar wat we zoeken is dus een tandarts in Hilversum die;

* kundig is én modern
* hart heeft voor zijn vak én zijn patienten
* eerst overlegt met de patient voordat 'ie lukraak dingen gaat doen
* die bij voorkeur solo werkt want van mondhygiënistes hebben we ook onze buik vol

Groetjes Sunyes
vV

Tandarts Admiraal is wellicht iets voor jullie, bel hem eens.
Hij is in ieder geval bij de tijd, en consequent/rechtlijnig.
wo, 04/27/2005 - 07:53 Permalink
Sunyes

Omdat......

Sorry CD het is eigenlijk ook niet netjes van me om alle mondhygiënistes (m/v) over 1 kam te scheren. Maar deze dame (die ik nimmer heb zien glimlachen) had alleen maar commentaar, nix positiefs over onze tanden alleen maar afkraken, terwijl 2 tandartsen daarvoor nooit iets over de zgn. 'slechte staat' hebben gezegd. Buiten dat ze voor haar gepeuter en onderzoeken van mijn zogeheten erbarmelijke tandvlees en poetsintstructie (ahum), bij elkaar net een uurtje, een rekening van ruim 200 euro durfde te vragen. (Is dat normaal eigenlijk?). Mijn vorige tandarts had geen mondhygiëniste en deed tijdens de controles zelf het weghalen van tandsteen, maakte het schoon en gaf poetsinstructie toen de electrische tandenborstel zijn intrede deed.
Daarom.......


groetjes Sunyes

Met solo bedoelde ik overigens niet dat een tandarts geen assistente 'mag' hebben, daar is nix op tegen :wink:
wo, 04/27/2005 - 10:12 Permalink
CD

Jammer dat jullie een slechte ervaring hebben met één mondhygiënist. Ik denk dat tegenwoordig een mondhygiënist in een tandartspraktijk een groot voordeel is. Waarom zou je een tandartsenpraktijk zoeken, waarbij geen mondhygiënist werkt. Je bent immers niet verplicht om naar de mondhygiënist te gaan.
wo, 04/27/2005 - 12:30 Permalink
vV

Dat laatste staat ter dicussie....
Er zijn vele praktijken waar de patienten weldegelijk (eerst) langs de MH moeten. En daar ook geen keuze in hebben. Willen zij dit niet krijgen ze ook geen afspraak bij de tandarts....

Ben ik het niet mee eens, de keuze zou inderdaad wel bij de patient moeten liggen..overigens net als bij behandelingen door preventie-assistentie.
wo, 04/27/2005 - 12:54 Permalink
CD

Er zijn vele praktijken waar de patienten weldegelijk (eerst) langs de MH moeten. En daar ook geen keuze in hebben. Willen zij dit niet krijgen ze ook geen afspraak bij de tandarts....


Het is jammer dat het gebeurd.
wo, 04/27/2005 - 12:59 Permalink
Sunyes

Ja, ook bij ons ging het dus zo. Ik had klachten (gouden vulling die zeer deed, bleek er een wortelkanaalbehandeling aan voorafgegaan te moeten zijn, en wat gaatjes) waarvoor ik m.i. een 1e afspraak bij een tandarts maak toch. Maar onze 1e afspraak bleek bij de mondhygiëniste te zijn, want zo was hun werkwijze. Daarmee hebben we niet ingestemd en uiteindelijk kon ik na veel gezever dus wel bij de tandarts terecht. Maar de toon was wel gezet.

Die 1e afspraak hebben we trouwens wel meteen (op een vriendelijke manier overigens) duidelijk gemaakt wat wij van een tandarts verwachten gezien onze slechte ervaring met de tandarts daarvoor.

Tijdens de afspraak dat ie dus wat ging doen aan mijn klachten was het 'grappige' (niet dus) dat ie de goudenvulling eruit sloeg, dit overigens wel met mijn toestemming omdat ik de klachten maar bleef houden, er een heel slordig noodding (knalrose) inzette en tijdens de vervolgafspraak zei dat ik eigenlijk helemaal geen gouden vulling nodig had, maar intussen wel ongevraagd een kroonopbouw ging maken voor de kies ernaast?? De offerte daarvoor heb ik nog steeds, ik vraag me overigens wel af wat een gangbare prijs is voor een kroon, kan iemand me dat vertellen?

Het is overigens heerlijk om dit eens van me af te schrijven.
Sunyes
wo, 04/27/2005 - 14:00 Permalink