wortelkanaalbehandeling

Author:
pimmetje
Posted:
vr, 07/27/2007 - 23:13
voor 2 kiezen een wortelkanaalbehandeling

Kosten waren 1052 euro. Ik vind dit aan de prijzige kant...

Wat vindt u?
Spiegeltje

Dat is inderdaad een smak geld. Als u inzicht geeft in hoe de kosten zijn opgebouwd (tarievencodes) en om wat voor tanden/kiezen het ging en of eventueel sprake was van een herbehandeling van een eerder uitgevoerde wkb kan al iets meer worden vastgesteld. Nu blijft het gissen.
za, 07/28/2007 - 10:43 Permalink
Frank R

Ik ben wel eens na een kaakoperatie doorverwezen naar een andere tandarts dan mijn huistandarts om hechtingsdraadjes te laten verwijderen. 2 min later was ik 80 euro kwijt. Ik had ze net zo goed zelf los kunnen knippen en eruit kunnen trekken. De tandarts zat via een lijst te zoeken onder welke behandeling dit zou vallen.

Hebben we zoiets als een ombudsman voor tandartsen en kun je een rekenig vragen, waarop gespecificeerd is wat er precies gedaan is? Mijn huidige huisarts doet dat prima, maar een verwijs-tandarts niet altijd. En dan nog kan men van alles erop zetten. Dat is n.l. dan erg moeilijk te bewijzen of moet je in dit geval een expertise vragen bij een andere tandarts of een rekening wel terecht is?
vr, 04/18/2008 - 09:46 Permalink
vV

een tandarts is verplicht een op behandelcode gespecificeerde nota, en indien aan de orde vooraf begroting te overhandigen.

hechtingen verwijderen valt volgens mij onder C13, en niets meer.

1000,= voor 2 wortelkanaalbehandelingen zou heel goed kunnen, meerdere fotos, 4 kanalen per kies, kofferdam , opbouwen na behandeling en noem het maar op. idd behandelcodes neerzetten, dan weten wij meer.
za, 04/19/2008 - 16:02 Permalink