wortelkanaalbeh. bij duits sprekende tandarts?

Author:
juenco
Posted:
wo, 03/12/2008 - 20:27
hai mensen!

Wij hebben net een nieuwe tandarts alleen ik weet niet of ik er zo blij mee moet zijn. Hij spreekt geen woord Nederlands (Duits) dus dat is al heel vervelend. Bovendien had ik erg last van mijn tand, in de voorkant zat een gaatje, die hij eerst niet "zag" Hij zei dat het een verkleuring was, terwijl hij kort daarvoor met een koud watje mij door de stoel liet zakken van de pijn (legde dat koude watje op dat gaatje)

Nu moet ik denk ik in diezelfde tand een wortelkanaalbehandeling :smt009 En ik weet niet of ik wel wil dat hij dat doet...

Wat zijn jullie ideeën, misschien ben ik wel paranoia... :smt017

oh ja, hoe kan ik checken op big registratie, ook via de naam van de praktijk?
Spiegeltje

Het is belangrijk dat patient en (tand)arts goed kunnen communiceren. Als dat niet goed lukt door een flinke taalbarriere kun je sneller de twijfels krijgen die u nu voelt. Hopelijk pikt de Duitse tandarts snel voldoende Nederlands op en wordt het naar verloop van tijd beter met de communicatie. Anders kunt u beter naar een andere tandarts uitzien.

(Ook) een (Duitse) tandarts moet geacht worden een wortelkanaalbehandeling te kunnen uitvoeren of beter gezegd: kunnen inschatten of deze door hem/haar, gelet op ervaring en instrumentarium, is uit te voeren.

Op zich zou ik me daar niet zo veel zorgen om maken.

Wat betreft de BIG-registratie, dat is hier te controleren:
http://www.ribiz.nl/zoeken/

Hoewel het zoeken tegenwoordig makkelijker is geworden, heb je nog steeds wel gegevens over de woonplaats nodig (dus niet het werkadres) f andere privéegegevens zoals de geboortedatum. Je kunt ook de praktijk bellen en het BIG-nummer opvragen en op de site controleren. Het is voor Duitse tandartsen met een juist diploma heel makkelijk om snel een BIG registratie te krijgen als EER ingezetene.

N.B. Waarom ze niet gewoon een alfabetische lijst ter inzage geven is mij een raadsel maar daar zal wel een slimme gedachte achter zitten.
wo, 03/12/2008 - 21:31 Permalink