wortelcariës

Author:
Gods-happy-child
Posted:
wo, 09/28/2005 - 13:16
Hey mensen,
Ik ben bezig met een profielwerkstuk over tandpasta. Op het moment ben ik bezig met een hoofdstuk over verschillende tandaandoeningen. Nou vroeg ik me af, kan iemand me vertellen hoe wortelcarriës precies behandeld wordt? Dat kan ik namelijk nergens vinden :s wel wat t is maar k wil ook graag weten hoe t wordt behandeld. tnx alvast voor degene die t me kan vertellen! :)
groetjes Marlies.
carabelli

Bij tandhalscaries kun je twee dingen doen, goed gaan poetsen zodat het cariesproces gestopt wordt (over het algemeen is tandhalscaries goed met de tandenborstel te bereiken) dit wordt ook wel het watchful waiting genoemd (door de cynici ook wel wishful waiting genoemd).

Of je besluit tot behandeling (plek is moeilijk te bereiken, patient kan het toch niet schoonhouden, esthetiek) van de caries. Bij behandeling wordt de caries verwijderd en wordt er een vulling gelegd.

In het geval van tandhalscaries kan esthetiek een rol spelen om te behandelen, vaak is gestopte tandhalscaries donker gekleurd, zonder dat er nu een tandheelkundige noodzaak voor behandeling is.

In deze thread staat ook nog iets over tandhalscaries en een fotootje http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?t=6063

succes!
wo, 09/28/2005 - 13:30 Permalink