Wel/niet overstappen van tandarts

Author:
anoniem1996
Posted:
ma, 05/02/2016 - 14:03
Hallo,

Ik ben 19 jaar en heb altijd wel wat kleine dingetjes met mijn gebit gehad. Ongeveer anderhalf jaar terug bleek tijdens de halfjaarlijkse controle dat mijn verstandskies rechtsonder dwars lag en de verkeerde kant op aan het groeien was. Tandarts wou het eerst even aanzien maar ik wou toch wel naar de kaakchirurg omdat ik toen nog net 17 was. De kaakchirurg heeft die kies er met heel veel moeite uit gekregen en hij heeft flink zitten boren. Hij vertelde mij dat mijn verstandskies rechts boven er ook uit zou moeten omdat die problemen zou gaan opleveren, hij heeft deze niet mee kunnen nemen omdat de kies nog maar net aan het oppervlak lag. Nu een dik jaar later heb ik last van deze kies, naar mijn idee is ie iets te lang nu en bijt ik daar mijn tandvlees/wang steeds weer mee stuk. Ik ben vorige week bij de tandarts geweest op halfjaarlijkse controle, hij vind het een beetje onzin om deze kies eruit te halen omdat de kies die ervoor ligt er waarschijnlijk ook uit zou moeten. Ook denk ik er sterk over na om mijn verstandskiezen links er ook preventief uit te laten halen omdat er toch wel makkelijk etensresten in blijven zitten en het moeilijk schoonhouden is.

Wat ik ook wel erg vervelend vind is dat ik een half jaar terug voor controle ben geweest en ik toen een heel ieniemie gaatje had, was alleen op een foto te zien. Hij heeft hem toen gevuld, en tijdens het vullen heeft hij gezegd dat het ook wel een jaar had kunnen wachten en dat het niks voorstelde wat hij op de foto had gezien. Nu heb ik dus wat last van die kies als ik mijn tanden vlos of met een tandenstoker een stukje eten er tussenweg wil houden, van andere kiezen heb ik geen last. Ook heb ik het idee dat deze kies niet mooi op de andere kies sluit wat met eten geen fijn gevoel is. De tandarts zegt dat alles in orde is en dat het vanzelf zou moeten wennen. Ik geloof ook wel in het oordeel van de tandarts, maar ik heb gewoon last van die paar dingen waar hij niks aan wil doen.

Als ik overstap van tandarts, zou hij/zij hier wat aan kunnen doen of moet ik dit echt met mijn eigen tandarts oplossen? Ik zit mijn hele leven al bij deze tandarts en het is een halfuur rijden dus praktisch is het ook makkelijker om bij mij in de omgeving een andere te zoeken voor ingeval van nood.