wel/niet overstappen tandarts?

Author:
remie
Posted:
zo, 05/18/2008 - 12:46
Beste mensen,

ik ben nieuw op dit forum, zit met wat vragen en zou graag advies willen. Ik zal beginnen met de situatie uit te leggen.
De prakijk van mijn tandarts wordt overgenomen. De overname werd kort voor de overdracht bekend. Ik hoopte dat het de eerste keer alleen bij een controle bleef om een beetje een vertrouwensrelatie op te bouwen, ben toch altijd wel een beetje zenuwachtig als ik naar de tandarts ga. Helaas moet er volgens de nieuwe tandarts nogal wat aan mijn gebit gebeuren. Daarom heb ik een paar vragen.

Is een BIG- registratie verplicht?
Kan ik midden in het verzekeringsjaar overstappen van tandarts?
Hoe vind ik een goede tandarts en hoe stap ik over?

Bij voorbaat dank :)

[edit]
Linkje naar ander forum verwijderd
vV

Is een BIG- registratie niet verplicht? als zelfstandigwerkend tandarts wel, als in dienst niet, maar er moet wel 1 BIG geregistreerd tandarts in de praktijk aanwezig zijn.
Ben ik misschien te sceptisch of heb ik gezien bovenstaande reden tot enige alertheid? te sceptisch, ik denk het niet, word wel erg gemakkelijk vastgesteld zonder vedere uitleg. Heb ik zelf nogal moeite mee zeker wanneer er verder geen klachten zijn, bv op de plaatsen waar zogenaamd makkelijk etensresten zouden blijven zitten?
Kan ik midden in het verzekeringsjaar overstappen van tandarts of kan mijn zorgverzekeraar moeilijk doen? Heeft uw verzeekring niets mee te maken (gelukkig!)
Hoe vind ik een goede tandarts en hoe stap ik over? gewoon rondvragen aan familie/kennissen/buren
Weet iemand een goede tandarts in de omgeving van Almelo? (dat moet geloof ik via een privé-bericht?) kan ik u niet aanhelpen helaas, en idd via PM
zo, 05/18/2008 - 17:07 Permalink
Tandarts_

Ik ben het volledig eens met mijn collega!

Overstappen! Maar daar dacht u zelf ook al aan, dat lees ik tussen de regels door...

Uw verzekeraar interesseert dit niet, die probeert alleen maar zo min mogelijk te vergoeden en premie te incasseren ;)

Ik zou idd zeker rondvragen en niet díréct naar de praktijk gaan die nog patiënten aanneemt. (Van die grote klinieken etc)

Overigens ben ik principieel niet geregistreerd bij het 'kwaliteitsregister', dat stelt namelijk geen bal voor. Een BIG-registratie zegt iig iets. Ik moet het met name van de mond-op-mond reclame hebben, dat is denk ik ook eerlijker en beter.
zo, 05/18/2008 - 17:31 Permalink
mpc

Wij zijn ook sinds kort weg bij onze tandarts (naam verwijderd; lees de regels)Wij hebben het gevoel dat ze niet eerlijk zijn:
-andere behandeldatums erop zetten, zodat je het weer vergoed krijgt in het nieuwe jaar,
-doorsturen naar de mondhyg. terwijl het niet nodig is. Het is namelijk de vrouw van de tandarts,
- Bij de een niet nagekomen afspraken in rekening brengen en bij de ander wel.

Toen we er iets van zeiden, werden ze boos. Ik kreeg zelfs een mailtje dat we wel een toontje lager mochten zingen????

We hebben nu dus een nieuwe praktijk, waar de regels en het beleid duidelijk is.

Michelle
di, 04/28/2009 - 12:34 Permalink
vV

En als je nu eens niet alleen maar grote behandelingen nodig hebt, ga je dan ook over de grens?

Zo goedkoop zijn ze nu ook weer niet rouwens, sterker nog de nodige zaken zijn zelfs duurder..
rontgenfoto`s bv, +50% tov hier, tandsteenverwijderen 70,=!!! Wil ik het ook wel voor doen hoor... :smt002

Bleken kost zeg maar hetzelfde, zo niet duurder dan hier, alleen implantaatwerk lijkt (nadruk op lijkt..) goedkoper. De clou zit hem daarin dat het plaatsen met implantaat goedkoper lijkt (nadruk op lijkt) maar alles erom heen veel duurder is dan hier, tot factor 3 bv voor een (boven vaak noodzakelijke) sinuslifting .

Wellicht leveren zij kwaliteit, maar als je alles door gaat tellen betwijfel ik aan de hand van hun vemelde tarieven zeer sterk of zijn (veel) goedkoper zijn onder de streep.

Maar goed, mag iedereen voor zich weten hoor!
di, 05/12/2009 - 10:47 Permalink
reinhard

Ik weet niet, maaar mijn oom heeft een behandelingsplan met € 9000 in Nedeland gekrijgen. De hongaaren bij ***** hebben hetzelfde voor € 4000 gemaakt. Waar gaat het fout? Hij heeft ook nieks voor overnachting moeten betalen.. Was betaalt bij empire.. Ik weet heel niet hoe dat kan..

Groetjes en bedankt voor info
di, 05/12/2009 - 15:44 Permalink
vV

tja, waar is dat plan van 9000 gemaakt?? heb zelf patienten die dat soort plannen ook elders in NL hebben laten maken, terwijl ik hetzelfde deed voor minder dan de helft (zeg maar die 4000,- dus..). Om dat te begrijpen moet je meer weten over hoe en wat in tandheelkundig nederland. En tja of het werk uit hongarije dan vergelijkbaar is met wat diegeen van 9000 geleverd zou hebben is ook nog een tweede. Indien het bij de een 5 jaar meegaat en bij de ander 10 jaar kost het per saldo nog hetzelfde... (sterker nog dan is het duurdere plan het goedkoopste want je krijgt meer terug van de fiscus, relatief gezien..)
di, 05/12/2009 - 16:04 Permalink
reinhard

Hoi!

Bedankt voor info! Wat ik weet is, dat mijn oom heel tefreden is en dat deze ********* een clinic van een zwitserse implant merk is. Hij heeft implantaat (meerdere) gekrijgen, maar dit was 6 maanden geleden en nu hebben die het werk
klaargekrijgen. (in Apr.) In Nederland heeft hij geen garantie gekrijgen, maar in Hongarije.. daar heeft hij een garantie.. hou kan dat?

Groetjes en bedankt
wo, 05/13/2009 - 18:05 Permalink