weer naar de tandarts ??

Author:
apollovenlo
Posted:
wo, 04/02/2003 - 07:29
Zo nieuw hier zo. maar zal effe m'n story vertelle.


Ik ben dus al 6 jaar niet meer naar de tandarts geweest. nu moet ik er gewoon echt heen teminste als ik van de pijn af wil !!
Nu zit ik met het probleem dat in mn bovenkaak de achterste 2 kiezen afgebroken zijn maar de wortels zitten er nog. nu komen dus m'n verstandskiezen door en duwen die kiezen helemaal plat en dat doet vreselijk pijn !! ook heb ik nog een paar gatjuz maar das un bijzaak. denk een stuk of 5 ofsow. maar nu ben ik dus al heel lang niet meer bij de tandarts geweest dus zal de verzekering me denk ik niks betaalen !!
enig idee wat zoiets kost ?? enne hoe ik dat allemaal aan moet gaan pakku ??

Ik ben intussen niet meer bang voor de tandarts omdat de pijn erger is dan ddie gast zelf :razz: duzz dat is niet het probleem.
En mn wang is dik aan het worden maar ik kan er gewoon op drukken doet geen pijn of iets. Kan het zijn dat mn wang gewoon dik word van de pijn ??

O ja en dan nog een vraagje moet ik eerst een afspraak maken met de tandarts of meteen ,et de kaaku dokter LOL:P .

Hoop snel wat van jullie te horen zodat ik snel wat kan gaan regelen liefste vandaag nog ook heb ik mn verzekersings polis met tandheelkunde erbij laten voor de toekomst :razz:

Mazzels apollo uit venlo

[ Dit Bericht is bewerkt door: apollovenlo op 2003-04-02 07:32 ]
ninaislief

hee apollo!
allereerst ben ik blij voor je dat je je angst overwonnen hebt en een afspraak wilt gaan maken bij tandarts of kaakchirurg.
om maar meteen een antwoord te gevn op de vraag die op dit laatste betrekking heeft; je zult allereerst naar een tandarts moeten en deze kan je dan (mits dat hij dat nodig vindt) doorsturen naar een kaakchirurg.
het is zover ik weet niet mogelijk meteen een afspraak te maken bij de kaakchirurg, want je zult in het bezit moeten zijn van een doorverwijskaart en deze kan enkel gegeven worden door je tandarts.
wat betreft je vraag over het dik worden van je wang kan ik het volgende zeggen;
een zwelling is nooit oorzaak, maar altijd gevolg van een probleem, evenals pijn.
je wang kan dus niet dik zijn geworden enkel vanwege pijn!
het zal waarschijnlijk te maken hebben met de wortels waar jij het over had in je bericht en ik zou dan ook zo snel mogelijk naar de tandarts gaan zodat je van je klachten afgeholpen wordt.

groetjes nina

ps. je vraag over kosten, verzekeringen kan ik niet beantwoorden, daar ben ik niet zo in thuis en laat ik aan iemand anders over.
vr, 04/11/2003 - 12:04 Permalink
de digitale tandarts

Voor ziekenfondsverzekerden worden extracties 100% vergoed, dit geldt zowel voor de tandarts als de kaakchirurg.

Dus als u nu last heeft van de wortelresten adviseer ik u om deze spoedig te laten verwijderen.

De tandheelkundige verrichtingen welke ook vergoed worden door het (basis)ziekenfondspakket zijn: de eerste periodieke controle (C11) rontgenfoto's (X10,X21) en de eerder genoemde extracties (H10,H15,H30). Overige behandelingen moeten particulier betaald worden, of d.m.v. een extra aanvullende verzekering gedekt worden. Een specialistische hulpverlener, zoals de kaakchirurg wordt ook volledig vergoed.

Het ziekenfonds wilt dat u minstens eenmaal per jaar de tandarts bezoekt, anders vervalt het recht op de bovenstaande verrichtingen. Als men eenmaal weer voor controle is geweest geldt de sanering weer en worden de bovenvernoemde verrichtingen vergoed.

Vullingen, kronen en wortelkanaalbehandelingen worden dus niet vergoed en zullen door uzelf betaald moeten worden.
Het zou kunnen dat het totale bedrag voor het opknappen van het gebit te hoog is om direct te kunnen financieren, zodat er van af gezien wordt.
In dit soort gevallen is een bedrijf waarbij u het behandelplan op krediet kan kopen, mogelijk een oplossing. Een voorbeeld hiervan is http://www.estheticdentalplan.nl



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-04-11 12:59 ]
vr, 04/11/2003 - 12:54 Permalink