weekendtandarts

Author:
ganesha
Posted:
vr, 02/07/2003 - 18:41
Ik heb een vraagje gezien ik nog geen eigen tandart heb en wel heeel veeeeel pijn.
Ik denk er over na om toch maar de weekend tandarts te bellen. Ik woon in Amsterdam, heeft iemand ervaring hiermee misschien?
Ik ben zooo bang dat ik een "beul " krijg, omdat hij mij niet kent zal hij niet vorzichtig met mij zijn = mijn angst! En danerbij, ik bedenkt me dat de tandarts misschien wel baalt als het een grote klus blijkt te zijn op 'zijn' vrijdagavond! Je ziet het, ik twijfel me helemaal suf en blijf bang!
Iemand ervaring of raad???

liefssssss

<a href="https://www.tandarts.nl/tandarts-amsterdam/dental365">Vind nu een weekend tandarts in Amsterdam</a>
janny1970

Je moet echt niet gaan twijfelen, en bel nu maar een tandarts op die weekend dienst heeft en zeg gewoon dat je erg veel pijn hebt dan moet hij je helpen, met zoveel pijn rond lopen is ook geen pretje.

Sucses en groetjes, janny
vr, 02/07/2003 - 19:50 Permalink
ganesha

ik slik inmiddels 500gr Naproxen, naar horen zeggen een zware pijnstiller. Bij vlagen helpt het, als ik even wat drink is de pijn terug. Ik mag pas over 12 uur weer nieuwe pil nemen dus dat schiet niet op.
Lieve Janny, ik vind het heel fijn dat je me steunt, ik zie dat je me helpen wilt, ik waardeer dat enorm.
Ik durf nu niet te bellem, tis zo 21.oo uur en ben bang om een tandarts op te laten rukken voor mij. Voelt egoistisch.
Ik weet het...ik moet bellen ppffffffff :sad:
vr, 02/07/2003 - 20:43 Permalink
ganesha

Heb gebeld en geloof het gewoon niet
Tel.nr uit regiokrantje, weekend en spoeddienst :

Mevr , het is 21.oouur. ik vind het mooi geweest voor vandaag. Het is voor mij weekend..ik heb net drie kiezen getrokkeen.....u moet rekenen op € 125 ,-
komt u maar maandag even langs!

Heeeeeeee, neehe, had ik al mijn moed verzameld, krijg je dit....
vr, 02/07/2003 - 21:42 Permalink
Moon

Nou ja zeg! Wat een lef! Heb je inmiddels al weer terug gebeld! Alsof jij er wat aan kan doen dat je pijn hebt!!! Heeft er maar een tandarts weekenddienst of meerdere? Gewoon nog een keer bellen. Misschien zijn ze nu vriendelijker..... Maar kan me voorstellen dat je ervan baalt!

Sterkte!
za, 02/08/2003 - 18:23 Permalink
ganesha

Hoi Moon, tja ik wist ook niet wat ik hoorde.
Heel gek, zaterdag geen pijnstillers nodig gehad en nu weer wel. Doordat ik gister geen pijn had hb ik besloten maandag een vrouwlijke tandarts te bellen. Via via van gehoord dus heb hoop nu.
Ik wil graag van deze pijn af dus ik ga ook echt..ben nu al trots op mezelf :wink:
Want tuurlijk, tegenopzien doe ik enorm.
Mag een weekendtandarts je dus toch weigeren , mij leek van niet iig.
Ik lat van mij horen als ik geholpen ben :smile:
groetjes, Ganesha
zo, 02/09/2003 - 13:39 Permalink
Moon

Ik weet niet in hoeverre een weekenddienst je mag weigeren... daar weet ik niets vanaf. Desalniettemin vind ik het behoorlijk onbeschoft. Als iemand pijn heeft, en hij heeft weekenddienst, lijkt het me toch zijn taak om die patient te helpen, ongeacht hoeveel kiezen hij al heeft getrokken. Dat is het risico van het vak, zullen we dan maar zeggen!
Heel veel sterkte!!!

Enneh! Tuurlijk mag je helemaal trots op jezelf zijn. Heb je ook alle reden toe!
zo, 02/09/2003 - 17:31 Permalink
Ad

Ter verontschuldiging van de weekendtandartsen (zonder in dit geval nou goed of kwaad te willen spreken): veel mensen MET KLACHTEN hebben de neiging een bezoek zo lang mogelijk uit te stellen, en komen pas in het weekend bij de tandarts. Dat geeft een flinke extra belasting op de dienst! De meeste tandartsen zijn ook door de week bereid om mensen met pijnklachten met voorrang te helpen (ik heb in ieder geval nog niet mijn neus gestoten). Ik kan mij voorstellen dat een tandarts zich afvraagt of iemand met al langer bestaande klachten nu perse op zondag geholpen moet worden...

Gr. Ad.
zo, 02/09/2003 - 17:58 Permalink
Moon

Ja.. oke! Als je het zo bekijkt, heb je gelijk. Veel mensen stellen het inderdaad ook uit (zo ook ik! Maar ik heb gelukkig nog nooit een weekenddienst nodig gehad!) Ik kan me ook wel wat leukers bedenken dan in het weekend weer op te moeten komen draven omdat iemand het uitstelt om naar de tandarts te gaan...

Dan neem ik mijn woorden terug dat ik het belachelijk vind! Hoewel het voor Ganecha natuurlijk wel heel erg balen was!
Maandag bellen!!!

Sterkte
zo, 02/09/2003 - 19:18 Permalink
ganesha

Zoals jij het nu steld , snap ik je wel maar zo is het niet gegaan bij mij.
Ik was de hele week met veel pijn, op zoek naar een tandarts. Heb heel de omgeving afgebeld en niemand nam patienten aan!
Ik heb het dus niet uitgesteld , in die zin ..en zou het vreselijk vinden om iemand op vrijdagavond , te moeten storen.
Maar op deze site kreeg ik de tip, toen bleek dat ik geen tandarts kon vinden, om de weekend dienst te bellen zodat ik wel geholpen zou worden.
Volgens mij was het Moon of Janny die mij dit advisseerden.
zo, 02/09/2003 - 23:18 Permalink
Moon

Ik zou je inderdaad dat advies wel gegeven kunnen hebben. Jij hebt helemaal geen tandarts, en misschien was dat een optie. Helaas bleek dat niet zo te zijn. Flink balen voor jou dus!

Ga je vandaag nog bellen????

Sterkte!
ma, 02/10/2003 - 07:29 Permalink
ganesha

Ja ik wacht tot het 0900uur is, ik heb de halve nacht wakker gelegen van de oijn en kan wel janken. Verschrikkelijk gewoon. Ik kijk er bijna na uit om in die stoel te liggen, wie had dat ooit gedacht :wink:

gr. Ganesha
ma, 02/10/2003 - 08:34 Permalink
janny1970

klopt dat advies had ik jou ook gegeven, het is hier in de buurt heel gewoon om in het weekend naar de tandarts te gaan, er is dan 2 keer per dag een spreekuur waar je zo heen kunt vandaar en als het heel dringend is kun je bellen en direct komen, en heb je nu al gebeld?

Sucses en groetjes, Janny
ma, 02/10/2003 - 21:54 Permalink
ganesha

Hoi Janny, zo zie je maar dat het over anders kan zijn. Het was wel balen ja.
Gisteren ben ik naar de tandarts geweest, meteen in alle vroegte en het viel reuze mee . Was zo blij van de pijn af te zijn...alleen nu kan ik echt niet aan die kant kauwen, heeeeeeel gevoelig.
Ik hoop dat dit van de behandeling komt en dat het nog wegtrekt.
Bedankt voor je steun Janny!!!
Liefs, ganesha
di, 02/11/2003 - 14:25 Permalink
janny1970

blij te horen dat je geholpen bent en nu maar hopen dat het goed blijft gaan, kun je daar nu ook blijven of moet je nog verder op zoek.
en geen dank doe het graag

sucses en groetjes, janny
di, 02/11/2003 - 19:32 Permalink
ganesha

hoi, ik kan daar wel blijven , ik heb inmiddels weer veel pijn. blegh, kan ik weer langs gaan :sad:
fijne dag en groetjes
wo, 02/12/2003 - 09:22 Permalink
Matthea

Hoi Ganesha,

Ik hoop dat je nu van alle pijn af bent zo niet bel dit nummer dan is antwoordapparaat 6861109 ma tot donderdag is er een tandarts op de keizersgracht tandarts Lim, daar ben ik naartoe gegaan toen ik hartstikke veel pijn had ze hebben s'morgens 11.30 en om 21.30 spoedinloop net zoals de eerste hulp in het ziekenhuis ik ben erg bang voor tandartsen maar tandarts lim was erg goed duidelijk en aardig en beoordeelde niet naar me verwaarloosde gebit hij luisterde echt dus als je nog pijn hebt bel dan! succes en ik hoop dat je ondertussen al geen pijn meer hebt :roll:



[ Dit Bericht is bewerkt door: Matthea op 2003-02-28 11:02 ]
vr, 02/28/2003 - 11:01 Permalink
sugar

Ik wou effe zeggen , als de meeste mensen positieve ervaringen hadden met tandartsen in het algemeen, zouden ze niet zo bang zijn ! Onze ziekenfonds tandrts die met de bus naar de school kwam ( school tandarts ) is veroordeeld omdat hij maar liep te boren in gezonde kiezen ! Ik heb ook hele nare ervaringen en daardoor ooit zo lang gewacht , durfde echt niet, dat de pijn moet eerst je angst gaan overheersen, zulke erge pijn dat je er alles , alles voor over hebt er van af te zijn !Toen durfde ik pas, en een uitstekende tandarts heeft het in orde gemaakt. Alleen is hij peperduur, niet te betalen gewoon. Een paar duizend gulden voor 4 wortelkanaalbehandelingen en 4 kunstkronen, daar loop ik nu nog mee omdat het me al mijn geld koste wat ik had.
Ik ken talloze mensen met soortgelijke ervaringen, ik heb zoiets van zet dan een noodtandarts dienst in werking per provincie ofzo. Snap best dat dat meer moet kosten, maar geloof me, de pijn is dan zo hevig als mensen met angst, die het maanden , jaren hebben uitgesteld , het echt niet verdienen om te horen te moeten krijgen je vetrdient het en bekijk het maar.
zo, 07/27/2003 - 11:26 Permalink