Wat zeuren die tandartsen toch!!!

Author:
John348
Posted:
wo, 07/10/2002 - 10:37
Alle tandartsen in mijn omgeving wonen in huizen van 500.000 euro en meer. Zeg maar huizen waar in het algemeen mensen wonen die een eigen bedrijf hebben of directeur zijn van een flink bedrijf.

Die mensen hoor je niet zeuren over werkdruk terwijl zij wel wat meer uurtjes maken dan de tandarts.

Ik heb zelf ook een eigen bedrijf en ik verdien niet slecht, maar ik maak gemiddeld ook 100 uur per week. Maar op het moment dat ik net zo ga handelen als de gemiddelde tandarts zo als ik ze ken dan stop ik meteen met mijn bedrijf.

Gisteren ben ik zelf nog naar de tandarts gegaan. En ik moet zeggen, ik ben een echte angsthaas wat dat betreft.

Ik kom binnen en de assistente laat mij plaatsnemen in de behandel kamer. Na een paar minuten komt de tandarts binnen en ik zeg netjes goedemiddag maar hij loopt me gewoon voorbij en gaat achter me zitten rommelen. Totdat ik plots een duim in mijn mond kreeg en een stuk gereedschap. Waarop ik aangaf dat ik graag zou willen weten wat hij zou gaan doen. Als antwoord kreeg ik " We gaan nu niet zeuren he" Dit terwijl hij goed weet dat ik doodsbang ben voor de behandelingen.

Mijn hond wordt bij de dierenarts netter behandeld dan ik bij de tandarts.

Voor de tandartsen die zich hierin herkennen:

Ga iets anders doen, iets wat je leuk vindt en waar je de cappaciteit voor hebt. Want als je niet met mensen om kunt gaan moet je geen tandarts blijven.

Dit wilde ik even kwijt,

Gegroet

John

PS hierbij doe ik dus niet de groeten aan tandarts Julicher in Drunen.

[ Dit Bericht is bewerkt door: John348 op 2002-07-10 10:39 ]
sterretje

hoi

helaas is het zo dat sommige tandartsen een beetje cru uit de hoek kunnen komen.maar dat is in elk beroep het geval.
maak het hem duidelijk dat je bang bent en niet van grapjes gedient bent op die momenten. er word nl. wel eens vergeten dat de meeste mensen wel enige vorm van angst hebben maar we dat niet bij iedereen merken.de tandarts ervaart deze opmerking van hem zelf als "grappig" terwijl dit voor jou niet het geval is.
ik wens je veel succes bij je volgende bezoek

groetjes
zo, 07/14/2002 - 13:54 Permalink
de digitale tandarts

Het tandartsvak kent een hoog percentage aan burn-out gevallen, onder andere door de hoge werkdruk, het eentonige werk en de steeds mondigere patient, tevens slijt je rug en nek erg snel van dit beroep.

De huizen van 500.000 euro waren toen ze gekocht werden natuurlijk bij lange na niet zo duur. Ik zou niet weten hoe ik momenteel als gemiddelde tandarts nu een huis van 500.000 euro zou kunnen betalen.

Het is overigens al lang mogelijk om extra aandacht, service en luxe te verkrijgen bij de tandarts. Als je goed zoekt en het geld er voor over hebt, vind je een aantal praktijken die zich hier op hebben toegelegd, dit zijn echter wel de tandartsen die in dat soort huizen wonen...

Met vriendelijke groet.
ma, 07/15/2002 - 13:30 Permalink
nobel

Het is overigens al lang mogelijk om extra aandacht, service en luxe te verkrijgen bij de tandarts. Als je goed zoekt en het geld er voor over hebt, vind je een aantal praktijken die zich hier op hebben toegelegd, dit zijn echter wel de tandartsen die in dat soort huizen wonen...

Met vriendelijke groet.


Met andere woorden voor een beetje service moet je niet bij de doorsnee tandarts zijn ?
Beetje vreemde gang van zaken zou dat zijn.

Yvonne Koek
wo, 07/17/2002 - 21:22 Permalink
de digitale tandarts

U verandert mijn zin...ik had het over extra service en u heeft het over een beetje service. :???:

Natuurlijk heeft elke patient recht op een bepaald niveau van service, veel hiervan is opgenomen in richtlijnen waar tandartsen zich aan horen te houden.

Maar ik denk niet dat een loungebar in de wachtkamer, in de watten leggen, lekker muziekje naar keuze en/of afspraken in de avonduren daartoe behoren.

Er zijn ook zoveel verschillende soorten patienten met elk hun eigen individuele wensen en het is logisch dat in deze moderne tijd daar door tandartsen op wordt ingespeeld.

Als je naar die hele sjieke funky kapper met zijn lounge inrichting wilt gaan, dan weet je van tevoren toch ook wel dat dit misschien wat duurder gaat uitvallen dan de kapper om de hoek.

Het is wel jammer dat er een tekort is aan tandartsen, zodat de marktwerking nog niet optimaal is. In Belgie klagen overigens de tandartsen steen en been...veel te veel tandartsen. De patienten kunnen alles maken van niet komen opdagen op afspraken tot nauwelijks betalen, lijkt mij ook geen leuke situatie.

Met vriendelijke groet.




[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-07-21 00:56 ]
zo, 07/21/2002 - 00:54 Permalink
saihulud

inderdaad, na een dag ben ik mijn klanten ook wel zat, aan het eind van de dag.het is ook allemaal een beetje persoons gebonden, de volgende dag kan die tandarts wel een goede bui hebben.net zoals iedereen.ik heb gister mijn verstandskiezen laten trekken, de chirurg vertelde mij vriendelijk dat hij mijn 2 linker verstandskiezen ging trekken, maar dat wist ik al..een simpele hallo en dag zijn voor mij voldoende, een tandarts heeft denk ik door de werk druk niet altyd de gelegenheid sociaal te blijven zijn en steeds het zelfde tegen iedere patient te zeggen.
vr, 10/04/2002 - 14:12 Permalink