Wat moet ik doen?AUB antwoord

Author:
Ghislaineeex
Posted:
zo, 07/28/2013 - 22:43
Beste "Tandarts.nl",

Ik ben 15 jaar, en wil super graag tandarts worden!! Ik heb net mijn pakketkeuze gemaakt, en heb het profiel N&G gekozen met wis A, bio, schei maar heb zonder natuurkunde. Ik heb dit bewust niet gekozen omdat ik op mijn school wis B moet volgen, wil je natuurkunde doen...en dat zou mij niet lukken.
Maar aangezien je natuurkunde nodig hebt om tandarts te worden, wil ik dit vak nadat ik mijn VWO diploma heb, los gaan halen.
Nu zou ik ook graag willen weten, waar ik zou kunnen studeren, zonder veel last te hebben van die lotingen.....binnen/buitenland? en waar? en zo ja buitenland.....of zo'n diloma in NL dan ook geldig is?!

Ik ben super gedreven, en dit is mijn droom...en doe er alles aan het te bereiken, maar wat tips zouden veel schelen :)


Alvast heel erg bedankt!
vV

ik weet daar net zoveel over als jij. Ik weet nog wel dat toen ik startte met de studie er gene lotingen meer waren, dat kan ineens met een paar jaar, die je nog hebt, veranderen.
Of buitenlandse universiteiten buitenlanders aannemen bij dergelijke studies en wat dat kost kunnen zij alleen zelf vertellen.
Belgie is dan eerste optie denk ik.
Door wetgeving zijn alle eu diploma`s bij mijn weten gewoon geldig in NL, eind jaren 80 begin 90 was het zuid Afrikaanse diploma ook zo geldig hier, hoe dat nu zit weet ik niet. Dat kan het ministerie je vertellen.
en ik ben even heel benieuwd waarom je het zo graag wilt?
Er zijn meer beroepen waar je met je handen kan werken, met mensen omgaat etc.
ma, 07/29/2013 - 08:03 Permalink
Ortholimburg

In België ( Vlaanderen -Leuven of Gent )moet je om tandheelkunde te starten eerst een ingangsproef afleggen. Als Nederlander heb je een VWO diploma nodig of een HBO-propedeuse.
In Juli namen 4300 mensen deel aan het examen, hiervan was er 17% geslaagd. Einde augustus volgt nog een herkansing, en dan slagen er nog enkele procenten. Voordeel van deze ingangsproef is dat ongeveer 85% in het eerste jaar slaagt.
In Franstalig België bestaat deze ingangsproef niet, maar daar volgt de schifting na het eerste jaar. Maar je zal dan wel in het Frans moeten studeren.
ma, 07/29/2013 - 12:51 Permalink