Wat mensen denken maar wat anders blijkt te zijn

Author:
mecánico para …
Posted:
wo, 01/31/2007 - 20:48

Overigens: patiënten zwart maken bij collega’s ?!?! Is not done !!


Als het over dubieuze debiteuren gaat mag dat wel heeft het CBP net toegezegd. Er mag dus een database, toegankelijk voor aanbieders in de zorg, worden opgezet. Dubieuze debiteuren worden in Tiel ook getoets als ze een lening willen of bij Wehkamp problemen hebben gehad. Dus ik vond het wel een aardig iets om even te melden.
Het hoeft geen beletsel te zijn om iemand aan te nemen, maar hoppers (zo heet dat nu eenmaal) die na een korte periode weer een stapel nota's onbetaald laten liggen kunnen nu dus gewoon gechecked worden.
Het niet betalen van een nota is in principe nog altijd gewoon diefstal van geld dat anderen toebehoort, dat daar geen misverstand over bestaat.

En nee een tandarts is niet zielig, maar als je geen geld hebt kan je het ook beter even niet willen uitgeven.
robinson

Heb dit dus aan den lijve meegemaakt.
Tot aan het Medisch Tuchtcollege aan toe.
In het kort,patiënt komt voor behandelplan, dit opgesteld en besproken,afspraken gemaakt om te behandelen,patient komt niet opdagen, tot 2x aan toe.Rekening gestuurd behandelplanbespreking en 1x C90.
Patient betaalt niet en gaat naar andere tandarts,deze geïnformeerd over gedrag patiënt.Nieuwe tandarts spreekt patient hierop aan, deze dient via NMT klacht in.Schending van privacy,heeft in totaal bijna 2 jaar geduurd,uitspraak van MTC was dat er geen sprake was van schending van privacy.
Via bodemprocedure !!! uiteindelijk mijn geld gekregen.
wo, 01/31/2007 - 21:05 Permalink
vV

als patient goed geinformeerd is, en telkens weer hetzelfde trucje uithaalt bij telekens weer een andere tandarts is de tijd rijp tegen een dergelijk persoon een strafklacht wegens fraude in te dienen. Een destijds in duitsland werkend studievriend van mij , nu inmiddels weer in nl heeft dat et succes gedaan. niet alleen konden er goede inningsmaatregelen genomen worden, ook heeft betreffend figuur nu dus een strafblad.

Dit is een weg waar niet velen aan denken, maar het kan dus wel, omdat er bij herhaling sprake is van voorbedachte rade.
do, 02/01/2007 - 08:13 Permalink
vV

o ja...over ""zwart maken"": zwart maken is laster of smaad afhankelijk of de inhoud klopt of niet.

Tenzij er voor 1 van de betrokkenen belang is geinformeerd te worden over een handelswijze die echt aan de orde is (geweest). Dan heeft het niets met zwart maken van doen, dan is het informatieverstrekking van persoon op persoon/belanghebbende.
do, 02/01/2007 - 13:28 Permalink