Was de tandarts verkeerd bezig?

Author:
EstherMondzorg
Posted:
di, 01/24/2017 - 10:41
Dag,

Afgelopen zaterdag moest ik naar de tandarts voor twee gaatjes en een wortelkanaalbehandeling. Hierover heb ik drie vragen:
- de tandarts verdoofde drie kanten direct achter elkaar (Linksboven, rechtsboven en rechtsonder). Mag dat?
- de tandarts spoot de derde verdoving in mijn bloedvat, waardoor ik allerlei bijwerkingen kreeg (hartkloppingen, bleekheid, bijna huilen, spierwit, scheel kijken en zelfs de huid naast mijn oog was verdoofd). Moet ik hierover een klacht indienen of gebeurd dit vaker?
- Vervolgens besloot de tandarts de wortelkanaalbehandeling niet door te laten gaan en ipv dat een normaal gaatje te vullen (dus uiteindelijk drie in totaal).

Ik weet niet zo goed of ik hier iets mee moet doen (klacht indienen ofzo), of dat het vaker gebeurd. Heeft iemand advies in deze?

Hartelijke groet,
Esther
Romy32

Dat verdoven op drie plaatsen kan wel. Wat gevaarlijk kan zijn, is links- en rechtsonder tegelijk verdoven (als het om de verdoving gaat waarbij de hele zijde van de kaak verdoofd is; het mandibulair blok). Je kunt dan namelijk niet goed meer slikken.

Verdoving in het bloedvat is erg vervelend. Het komt niet vaak voor, maar kan gebeuren. Geen reden om een klacht in te dienen, lijkt mij.

Heb je gevraagd wat de reden van de tandarts was om de wortelkanaalbehandeling niet te starten, maar daarvoor in de plaats een gaatje te vullen? Misschien tijdgebrek?
Vraag het hem, er zal vast een verklaring voor zijn. Ook dit vind ik geen reden voor een klacht, maar dat is mijn mening.
wo, 01/25/2017 - 13:12 Permalink