Wanneer kun je aanspraak maken op spoedhulp?

Author:
AJ
Posted:
wo, 08/06/2003 - 13:25
Sinds een drietal weken heb ik last van een kies. Op dit moment is de pijn nog draaglijk maar deze wordt toch steeds wat erger (er is steeds vaker sprake van pijn die dan bovendien langer aanhoudt). Omdat ik over 3 weken met zeilvakantie (groepsreis) ga in een gebied waar medische hulp niet meer voorhanden is, had ik voor mijn vakantie nog naar mijn tandarts gewild. Deze is echter de komende 1,5 maand al volgeboekt en vanwege een verhuizing van de praktijk kan ik pas over 2 maanden bij hem terecht, behalve bij acute noodgevallen, waarvan dus op dit moment nog geen sprake is.

Wellicht dat iemand een idee heeft welke mogelijkheden ik nu nog heb, behalve dan afreizen met heel veel pijnstillers en het nu acuut simuleren van een spoedgeval wat natuurlijk ten koste gaat van mensen die het op dit moment echt nodig hebben.
de digitale tandarts

Nou als de pijn steeds toeneemt, dan zit er toch een spoedgeval aan te komen, zeker gezien je lange vakantie binnenkort, lijkt het mij verstandig om toch door je tandarts gezien te worden.

Je tandarts is bij klachten ook verplicht om je binnen redelijke termijn te zien, 1,5 maand vind ik nogal lang.

Het is natuurlijk ook mogelijk om de spoeddienst in het weekend te gebruiken, maar dat hoort niet te hoeven..ik zou wat meer aandringen bij je tandarts om toch een consult tussendoor te krijgen!!!
ma, 09/01/2003 - 13:57 Permalink
natascha31

Dit is moeilijk. Het is nu nog geen spoed, maar je gaat op vakantie en voelt dat er iets niet goed zit. Ik vind het zo raar om steeds te horen dat de eigen tandartsen gewoon zeggen dat ze geen tijd hebben. Bij ons in de praktijk hebben we elke dag in de ochten en in de middag een plekje voor mensen met pijn. Werken wij dan zo netjes of sommige praktijken gewoon echt niet patientgericht? Ik kan hier met mijn pet echt niet bij. Als je pijn hebt in het weekend zou ik zeker naar de weekenddienst gaan. Daar zijn we voor. Succes, en probeer je eigen tandarts te overtuigen dat je toch echt graag langs wilt komen. Ik wens je een leuke vakantie zonder kiespijn! Groetjes, Natascha
ma, 09/08/2003 - 12:24 Permalink
kandura

Ja, ik vind het ook raar dat mensen steeds geen plek krijgen bij hun eigen tandarts. Mijn tandarts kwam vorig jaar zelf met het idee om een wortelkanaalbehandeling te doen voor de vakantie zodat het niet een spoedgeval zou worden.
Ik zou in ieder geval absoluut niet weggaan met kiespijn. De pijn kan volgens mij van een dag naar de andere heel erg worden en dan heb je echt geen vakantie meer. Ook al is het nu nog geen spoedgeval, je tandarts mag je niet weg laten gaan in zo'n toestand, vind ik. Laat je niet wegsturen.
Succes, kandura
wo, 09/10/2003 - 18:52 Permalink