Vragen aan de Tandarts, die ik altijd al wilde weten...

Author:
Alexandra11
Posted:
vr, 01/03/2014 - 10:19
Even iets luchtigs... :)

Wat ik me nou al tijden afvraag... is dit:

1. Naar welke Tandarts gaat de Tandarts? :D

2. Hoe kies je nu als consument de juiste Tandarts uit?

3. Oude of jonge tandarts, ervaring versus de "laatste stand der techniek"? is er verschil?

:smt001
Lieneke

1) De tandarts stapt regelmatig bij mij in de stoel en ik bij hem. Ik doe dus de controle en soms ook behandeling bij de tandarts die in dezelfde praktijk werkt als ik.
2) Vaak kiest men een tandarts die bij dichtbij hen werkt en destijds patienten aannam. Of omdat de buurvrouw er zo'n goede ervaringen mee had. Er zijn kwaliteitsregisters maar daar wordt (helaas) niet zo vaak naar gekeken. Tegenwoordig wordt er natuurlijk veel online gezocht en bekeken of de website aanspreekt. Men vindt vooral belangrijk dat een tandarts 'aardig' is.
3) Ja, er zijn enorme verschillen tussen tandartsen. Ik geloof niet dat het zo zeer met leeftijd te maken heeft, maar met hoe bevlogen iemand is. En natuurlijk ook wel met een stukje ervaring.
vr, 01/03/2014 - 10:32 Permalink
vV

ik ken oude tandartsen die meer aan na/bijscholing doen dan veel jongere, die om een of andere reden lijken te denken dat het vak niet door ontwikkelt. daar is geen peil op te trekken.
vergelijkingssites zegt niet heel veel, daar kan je als arts ook best in sturen namelijk. Geef bv alleen de mensen waarvan je het gevoel hebt dat ze tevreden en blij zijn een foldertje mee erover met het verzoek de praktijk te beoordelen.
Ook zijn het meestal juist ontevreden mensen die de moeite nemen een (dan slechte) beoordeling te plaatsen, ook al is die op zich wellicht onterecht, gewoon uit rancune.
tussen de vergelijkingssites zit ook nogal verschil. Het is mn heel belangrijk de reviews heel goed te lezen , en na te denken en te kijken naar bv data van plaatsing. heb o.a. een tandarts langs zien komen die na een onvoldoende ineens 5x een 10 kreeg, op 2 dagen geplaatst. is duidelijk gemanipuleerd, maar haalt wel je gemiddelde fors omhoog. Met communicatie over dat soort dingen kreeg zorgkaart overigens van mij een voldoende, toegankelijk en bereid tot overleg en discussie, independer een zware onvoldoende, dat is zon mega arrogante club...blijkt ook uit conflictje wat zij met collega hebben gehad..

Kwaliteits register zegt momenteel helaas nog niet heel veel, daar staan best veel namen in waar ik echt de stoel niet in ga...
Dat heeft veel meer tijd nodig om te worden wat het moet zijn. Valt mij ernstig tegen en ik overweeg zelfs eruit te stappen. ken meerdere heel goede tandartsen die er om die reden ook niet in staan.
de meetpunten die bv een NPCF hanteert slaan ook nergens op, heeft niets met kwaliteit te maken, meestal alleen met serviceniveau.
Al met al nog steeds een lastig verhaal.
vr, 01/03/2014 - 12:21 Permalink
zel'dovich

Je zou het beste aan je tandarts kunnen vragen naar welke tandarts hij zelf het liefste zou gaan, of gaat. En daar dan inschrijven :D

Maar serieus: lijkt me ook ondoenlijk om er achter te komen. Zelf ben ik bij een kleine groepspraktijk waarbij geen verloop is en de tandartsen goed samenwerken en - mag je hopen - ook elkaar corrigeren en aanvullen. Dat geeft vertrouwen. Waarmee ik niet wil zeggen dat een eenmanspraktijk niet goed zou zijn natuurlijk. Hangt gewoon af van de tandarts en daar heb je a,s patient geen inzicht in en valt ook niet te krijgen volgens mij. Wat een patient goed vindt hoeft dat niet zijn.
vr, 01/03/2014 - 16:53 Permalink