Vraagje wat betreft opleiding.

Author:
Boyan
Posted:
ma, 06/28/2010 - 15:23
Ik heb vorige jaar mijn vmbo diploma behaald, heb daarna havo gedaan. Dit is echter niet helemaal goed gegaan en ik heb 4havo niet gehaald. Vet balen natuurlijk maargoed ik moet nu dus een MBO opleiding volgen. Ik heb tandheelkunde altijd al fascinerend gevonden en had dit ook voor ogen naar de havo. Nu heb ik wat rond zitten kijken en ik kwam uit bij een doorstroom van mbo tandartsassistent naar HBO mondkunde.

Nu is mijn vraag, is deze opleiding overladen met meisjes en ben ik zo meteen de enige jongen in de klas? In principe moet ik me daar natuurlijk niks van aantrekken want ik weet wat ik voor ogen heb en wil verder naar hbo na de mbo, maargoed het lijkt me toch niet ''je van het''.

Groetjes Boyan
Dentje

In Utrecht, in mijn jaar, zat er 1 jongen op ca. 60 leerlingen (iets minder ivm afvallers). Het jaar boven mij zaten er 2, het jaar onder mij zaten er een stuk of 6.
In Amsterdam zaten er meer(heb er stage gelopen op het orale lab), maar hoeveel weet ik niet precies. Zoiets als Lieneke zegt, een stuk of 10.

In de toekomst zal dit steeds meer worden, zoals je ook bij opleidingen als verpleegkunde ziet. en andersom zal je steeds meer vrouwelijke tandartsen gaan tegenkomen.
wo, 06/30/2010 - 19:35 Permalink
alpifresh

Je wordt er wel een betere partner van voor je vriendin :). Ik zat ook op een meisjeopleiding met hier en daar een enkele jongen. Maar die enkele jongen hoorde zo veel verhalen van die meiden over wat gozers allemaal flikten, dat ze begonnen te begrijpen hoe meisjes denken, wat meisjes belangrijk vingen, en wat je wel/niet moet doen bij een meisje.
Maar het gaat natuurlijk in de eerste plaats om de opleiding zelf. Doe wat jij leuk vindt. En als je dan tussen anderen komt die hetzelfde leuk vinden, wordt geslacht al minder belangrijk.
di, 08/10/2010 - 18:04 Permalink