vraagje tijdstip deel 2 WKB

Author:
jwilt
Posted:
di, 06/01/2004 - 12:21
Hoi

Afgelopen zondag is de WKB gestart wegens kiespijn, nu is er voor de vervolgafspraak van 1 uur bij de tandarts pas eind augustus tijd wegens drukte op het spreekuur. Dus nog 12 weken.

Kan dit kwaad, zolang ertussen met een noodvulling?
Kiespijn is stuk minder, zonder pijnstillers uit te houden, gisteren nog niet. Als ik eerder last zou krijgen moet ik waarschijnlijk antibiotica.

Ik duik als hoby, dat kon ik ook gewoon proberen. Ik vind dit een lange tijd, maar als ik verder geen onnodige risico's loop is het niet erg.
Kan iemand wat extra adviseren of mij geruststellen? Liever loop ik niet onnodig risico.
De site gaf niet echt aan wat normaal is voor het 2e deel van WKB.

Alvast bedankt
jwilt

Die heb ik inderdaad gehad. Een flexibele vulling, waar volgens de weekend tandarts, je zelf nog in kan 'prikken' als je te veel druk krijgt.
di, 06/01/2004 - 22:44 Permalink
marjolyn

Volgens mij kan een noodvulling als ie goed is aangelegt een tijdje blijven zitten hoor, volgens mij hoef je je daar niet zo druk over te maken

Groetjes Marjolijn
do, 06/03/2004 - 16:07 Permalink
jwilt

Ik kreeg in de indruk van de weekendtandarts dat ik snel moest bellen voor een vervolgafspraak, en ik was toen ik mijn eigen tandarts belde een beetje overdonderd door de wachttijd. Dus de vragen die ik nu heb heb ik toen niet meer gesteld, bovendien weet de telefoniste ook niet alles.
Ik weet dat duiken met een niet goede vulling een tandsqueeze kan opleveren (bij opstijgen kan de druk niet goed weg). En als deze noodvulling nu is geplaatst met het idee dat ie na drie weken vervangen zou worden?
Verder zou ik het vervelend vinden als ik nu onnodige risico's ga lopen op ontstekingen ed als die voorkomen kunnen worden door eerder te behandelen. Ik heb vooral 's avonds ook nog steeds last en het is al 5 dagen geleden.
Alleen wat doe je dan als je eigen tandarts het te druk heeft?

Ik hoop dat je nog een keer wil antwoorden en wat ongerustheid kan wegnemen! In ieder geval dank.
vr, 06/04/2004 - 10:03 Permalink
de digitale tandarts

12 weken is een periode die in de praktijk wel vaker voorkomt tussen de eerste en tweede zitting.

Gezien het feit dat je ook aan duiken doet is een goede tijdelijke vulling wel van belang. Mogelijk dat het zachte cavit hiervoor niet voldoende is en los zou kunnen komen.

Misschien is het een oplossing om je tandarts te vragen de kanalen nog even te laten reinigen, op te vullen met een desinfecterend middel (calciumhydroxide) en daarna de kies af te sluiten met een semi-permanent vulmateriaal als glasionomeercement.

succes!
vr, 06/04/2004 - 10:22 Permalink
jwilt

Dank je, ik ga maandag opnieuw bellen.
Misschien heeft hij niet begrepen dat ik zo'n zachte (nood) vulling heb gehad?
Hij duikt zelf ook dus hij zal hopelijk de gevolgen wel begrijpen.
Maar als ik het goed begrijp hoef ik me op zich geen zorgen te maken over ontstekingen.
De eerdere dagen trok de pijn naar voren in mijn kaak (de achterste kies onder is de oorzaak), nu is de (echte) kiespijn weg maar trekt er wel iets door richting mijn oor. Ik ga er maar vanuit dat dat normaal kan zijn.

Wel positief dat zo'n forum als dit bij veel mensen al ongerustheid en onzekerheid kan wegnemen, prima initiatief!
vr, 06/04/2004 - 20:33 Permalink
janssen

Ik mag ook drie maanden wachten op de definitieve vulling. Dit alles vanwege het grote aantal patienten . Dat een tandarts het advies geeft om om een semi permanente vulling te vragen verhoogt de wachttijd enkel maar. Is de behandeltijd hiervan immers niet vrijwel even lang als een permanente oplossing . Ik herken het van mijn eigen tandarts van tijdelijke naar tijdelijke oplossing nee dat draagt aan een redelijke oplostijd
zo, 11/11/2007 - 14:09 Permalink
evr

Discussie is hier een paar weken terug ook gevoerd.

Kwam er uiteindelijk op neer, beter niet te duiken voordat de wkb is afgerond. Argumenten waren inderd gerelateerd aan squeeze cq reverse block. Als ik me goed herinner: 1) tijdelijke vulling is veelal van (te) zacht metariaal. 2) In het wortelkanaal zit soms lucht opgesloten, deel wordt bv opgevuld met iets als een watje.

Beter dus om even geduld te hebben :):)

gr

Edwin

(Die inmiddels na 3 maanden het duiken kan gaan hervatten :):))
ma, 11/12/2007 - 11:16 Permalink