Vraagje

Author:
Hageneesje
Posted:
ma, 03/29/2004 - 12:22
Ben nu zo een 5 jaar niet naar men tandarts geweest,maar ben wel verzekerd gebleven...

Mijn vraag is kan ik nu naar een andere tandarts overstappen zonder dat er gezeurd word waarom ik zolang niet geweest ben?

ja ja en ik weet het,niet slim :smile:
-els-

hoi...

Ik ben 6 jaar niet naar de tandarts geweest..
En ik heb nu een nieuwe tandarts en die weet er van waarom ik niet geweest was in die 6 jaar tijd.Heb je misschien een reden waarom je niet geweest ben?Ik heb vroeger nare ervaringen gehad met mijn vorige tandart dus vandaar dat ik angstig ben en dat weet mijn nieuwe tandarts nu.Ze heeft er begrip voor en we praten er goed over..

Groetjes Els
di, 03/30/2004 - 22:19 Permalink
Lieneke

Ja wat is zeuren?

De tandarts zal je heus wel vragen waarom je niet bent geweest. Maar jij bepaalt wat je wel en niet verteld. Ik denk niet dat hij of zij je op de vingers gaat tikken. En als hij dat zou doen...wat dan nog???

Gr
Braces
di, 03/30/2004 - 23:24 Permalink
Cid

Of een nieuwe tandarts erover zal beginnen is maar de vraag, als je gebit in een redelijk goede staat is, zal het wel meevallen. Als een nieuwe tandarts op een verwijtende/vermanende manier je toe zou spreken in dit verband, kun je je afvragen of je wel bij de goede tandarts bent beland. Het is juist een goede zaak dat je nu wel die stap weer zet, en daarbij is een compliment m.i. eerder op z'n plaats. Daarmee zal je ook sneller (hopelijk) de goede gewoonte proberen op te pakken je gebit regelmatig te laten controleren. Voorkomt overigens veel ellende nadien, nog afgezien van de kosten.
Wat betreft de verzekering is de oude saneringsregeling niet meer van toepassing. Voor zover je verzekeraar in z'n voorwaarden niet de eis stelt dat je b.v. ieder half jaar je gebit moet laten controleren, zie ik geen reden waarom men verrichte (en normaal gesproken gedekte) behandelingen niet zou vergoeden.
Suc6 en groeten!
wo, 03/31/2004 - 02:45 Permalink
Zeus

Ik was ook 5 jaar niet naar de tandarts geweest en ik ben sinds een jaar bij een andere tandarts.Ik heb hem gewoon uitgelegd dat ik niet durfde en ik moet zeggen dat hij tot nu toe redelijk pijnloos gewerkt heeft.
Het ziekenfonds heeft gewoon de kosten vergoed.
di, 04/06/2004 - 01:08 Permalink