Vraag

Author:
zeven
Posted:
vr, 04/22/2011 - 13:18
Ik heb sinds een aantal jaar last van tanderosie, dit heeft mijn gebit dermate aangetast dat mijn beet erg in hoogte verschilt. Er zit aan de rechterkant minimaal 1mm speling.

Mijn probleem is echter dat ik door mijn baan als militair de pech heb dat ik gebonden ben aan de tandartsen bij defensie. Nu heb ik natuurlijk alle respect voor hun kennis en eventuele ervaring, maar aangezien ik vaak van tandarst wissel i.v.m verandering van legeringsplaats/kazerne, zie ik mijn gebit alleen maar afbrokkelen.

Ik krijg de indruk dat de tandartsen waarmee ik in aanraking ben gekomen ervaring missen om dit klusje te klaren, ik word vaak van het kastje naar de muur gestuurd zonder dat ik echt geholpen word.

Ik heb zelf onderkent dat ik ook nog eens tandenknars. Hiervoor ben ik naar het UMC in Utrecht gegaan, heb nu inmiddels een knarsbitje. Deze gebruik ik ook elke nacht zonder problemen.

Mijn vraag; ik wil graag naar een burger tandarts omgeving Groningen, die gespecialiseerd is in het herstellen van tanderosie d.m.v. opvullen met composiet. Ik zie door de bomen het bos niet meer & straks heb ik helemaal geen gebit meer over.

Gr,
Illuminus

Ik weet niet hoeveel mogelijkheden je als militair hebt om buiten defensie te winkelen, maar ook binnen defensie zijn er tandartsen die dit werk regelmatig uitvoeren.

Binnen defensie moet je bij de afdeling bijzondere tandheelkunde van het Centraal Militair Hospitaal zijn. Zij herstellen heel veel door erosie aangetaste gebitten. Behandeling daar geschiedt op verwijzing van een tandarts binnen defensie voor zover ik weet.

Mocht je buiten defensie iets willen is het centrum voor bijzondere tandheelkunde in groningen wellicht een optie, ook hier doen ze dergelijke behandelingen, maar ook hier geldt dat het op verwijzing gaat.

Succes!
vr, 04/22/2011 - 16:05 Permalink
mecánico para …

Het is niet zo dat je geen burgertandarts mag bezoeken, maar daar moet je dan vrij voor nemen. Afspraak bij defensie is: tandartshulp wordt intern geboden zodat je makkelijke ingang hebt tot de zorg, maar je mag een burgertandarts nemen. Kan wel zijn dat je dat als vrije tijd wordt gerekend.......VRA-tje invullen en eens kijken wat ze gaan doen. slijtage door erosie en knarsen tegelijk kan idd erg hard gaan, dus actie is wel gewenst.
vr, 04/22/2011 - 17:23 Permalink