Verbijstering over plan van aanpak van de tandarts

Author:
Hitchcock
Posted:
di, 09/30/2008 - 13:57
In het weekend kreeg ik ontzettend veel pijn van de druk op een kies.
Naar een plaatsvervangende tandarts gegaan.
Hij vroeg niet om het pasje van de zorgverzekeraar of mijn naam.
Ik kon gaan zitten in de stoel, hij zei ik maak even een sneetje in je tandvlees (zonder verdoving)want daar zit een abces en daarna gaan we even praten.
Hij zei ik denk dat de wortel gebroken is en dat ik de brug eruit moet zagen en wat eronder zit eruit moet trekken. Ik kan het nu doen of, als je het uithoudt tot morgen dan kan je het door je eigen tandarts laten doen, toen ik zei dat ik de volgende dag naar mijn eigen tandarts zou gaan zei hij...veel sterkte want dat zal je nodig hebben!! ook lekker om te horen!
Ik de volgende dag naar mijn eigen tandarts die een foto maakte en totaal niets zag wat op een gebroken wortel zou kunnen wijzen, zijn conclusie was...gewoon een tandvleesontsteking!
Hij heeft de boel schoongemaakt en binnen een kwartiertje stond ik weer buiten...met behoud van mijn brug en tanden!
Ik wil die plaatsvervangende tandarts bellen maar wil graag weten waar ik hem het best mee om de oren kan slaan.....ik heb gewoon geluk dat ik nee tegen hem heb gezegd anders had ik heel veel fysiek en financieel leed door hem gehad.
Ben erg beniewd naar reacties
p.s. het is nu 2 weken geleden
vV

Ik wil die plaatsvervangende tandarts bellen maar wil graag weten waar ik hem het best mee om de oren kan slaan
gewoon...met de visie van uw eigen tandarts, het feit dat hij zonder foto`s te maken een dergelijke vergaande diagnose DURFT te stellen, en met een deel van zijn voorstel toch wel buiten de grenzen van noodhulp gaat, en dus op de stoel van de eigen tandarts gaat zitten. Wat ie kan en moet doen kan ie terugvinden in de gedragsregels voor tandartsen en de richtlijn spoedgevallendienst...

benieuwd naar zijn reactie...
di, 09/30/2008 - 17:03 Permalink