Verandert van tandarts en nu SPIJT

Author:
tweeling22
Posted:
di, 04/12/2011 - 22:45
Ik ben van tandarts veranderd vanwege reistijd, 1 1/2 uur heen en terug t.o. nu een wandeling van 10 minuten.
Lange uitleg hieronder, de korte route naar mijn vraag ---> oude tandarts gebeld dat ik van ta ging veranderen, mijn dossier is opgestuurd, er zijn (VEEL) foto's gemaakt bij de nieuwe tandarts, sta daar nu ingeschreven etc...kan ik nog terug naar mijn vorige tandarts nu ik een aanval van spijt heb? Zijn er andere mensen die dit gedaan hebben?

uitleg:

Ik ben een angsthaasje en mijn vorige tandarts hield hier rekening mee, was altijd heel voorzichtig met me, mocht hand opsteken als een behandeling pijn deed etc, echt een super aardige man.
De nieuwe tandarts werkt anders...vandaag werd er een vulling vervangen, moest nogal diep geboord worden, er was verdoofd maar niet afdoende want ik verging van de pijn... :cry:
Er was van tevoren niets gezegd van : als het pijn gaat doen laat het weten...etc, dus ik dacht, niet aanstellen, maar na afloop was ik teleurgesteld en ik ben nu het vertrouwen in de nieuwe tandarts kwijt.
Ik heb enkele malen duidelijk mijn gezicht van pijn vertrokken (niet met opzet) en na afloop zat ik te shaken in de stoel, maar er werd helemaal niet gevraagd van gaat het....terwijl ik bij de kennismaking duidelijk aangegeven heb dat ik zeer angstig ben, en toen werd me verteld dat het belangrijk was dat er een vertrouwensband werd opgebouwd.
Die is nu dus voor mij al afgebroken.
Misschien is 1 bezoek te snel om al de hoop op te geven, maar vele bezoeken later is er misschien weer te veel tijd verstreken om toch nog terug te keren naar mijn lieve tandarts??

Hoop dat iemand anders dit dilemma herkent.
Paramedic

Ik denk dat de tandarts niet heeft gemerkt dat u pijn heeft gehad.
Uw vertrouwen heeft een deuk opgelopen, maar of dit terecht is blijft de vraag. De hand opsteken als u pijn heeft is een methode die niet voor niets wordt gebruikt. De tandarts is geconcentreerd op een klein gebied tijdens het boren, en ziet niet elke kleine reactie van de patient.
Een hand of arm opsteken valt beter op.
Ik zou zeggen, vertel de volgende keer over uw ervaring, en spreek zelf af dat u een signaal geeft als u pijn heeft. Misschien ietsje meer assertief zijn.

Als u toch liever terug gaat naar de vorige tandarts?, gewoon even bellen en vragen of het kan.
wo, 04/13/2011 - 00:09 Permalink