Turkse tandarts

Author:
teletubbie
Posted:
zo, 11/17/2002 - 13:06
Ik ben toe aan een gebitsrenovatie. https://www.tandarts.nl/tandarts-istanbul/praktijk-istanbul

Bij mij moeten met name de kiezen gerenoveerd worden. Ik denk hierbij aan een implantaat. Weet iemand iets zinnigs te zeggen over de kwaliteit van een tandarts in Turkije?

Alvast bedankt!
Moon

geen ervaring mee, maar als ik het verhaaltje zo lees, klinkt t wel goed! Vakantie vieren bij de tandarts...
Maareh! Hoe is het ,met de verzekering wat doe je als je kiespijn krijgt? Terug naar turkije???
Als ik jou was zou ik gewoon een goede tandarts in Neerland zoeken, hier hebben we er genoeg die iets voor jou kunnen betekenen! Tenzij je zin hebt om je hele vakantie in turkije bij de tandarts te zitten en/of pijn te krijgen natuurlijk!

Ik hoop dat iemand je verer kan helpen an ik!
Groetjes
zo, 11/17/2002 - 14:43 Permalink
de digitale tandarts

Vergeleken met de West-europese tandartstarieven is het inderdaad goedkoper en kan het mogelijk in sommige gevallen een uitkomst bieden.

Maar Moon merkt terecht op dat als er problemen ontstaan je maar moet afvragen of er nazorg mogelijk is en daar komt bij dat turkije dan niet naast de deur ligt.

Terwijl ik de gepubliceerde voor en na resultaten bekeek op hun website viel me echter toch een aantal zaken op, o.a:

http://www.tandarts.nl/imagesforum/turksetandartsvoor.jpghttp://www.tandarts.nl/imagesforum/turksetandartsna.jpg

Op de eerste foto lijkt het erop dat de patient een aantal ondersnijtanden mist en de tanden waaieren naar buiten en het tandvlees is behoorlijk teruggetrokken. Waarschijnlijk heeft de patient een ernstige tandvleesontsteking (parodontitis) en is het kaakbot voor deel rond de tanden en kiezen verdwenen.

Voordat er dan uitgebreid kroon en brugwerk gemaakt kan worden, zal het tandvlees eerst gezond moeten zijn. Uitgebreide reiniging (+poetsinstuctie) mogelijk in combinatie met het trekken van de meest aangetaste elementen en drie maanden later een herbeoordeling is dan de behandelstrategie. Dit neemt waarschijnlijk zoveel tijd in beslag dat het lastig is om al die tijd op vakantie te zijn.

Op de rechter (na-)foto staan alle elementen keurig in een boog en ze zijn tevens spierwit, al met al op het eerste gezicht een goed eindresultaat, zou je denken.
Toch gezien het feit dat er waarschijnlijk een ernstige tandvleesontsteking aanwezig was, is het de vraag of dit resultaat met kroon en brugwerk bereikt is. Het is tevens jammer dat op de tweede foto de lip lager hangt zodat ik niet de onderliggende situatie kan beoordelen.

Mogelijk zijn bij deze patient (bijna) alle tanden en kiezen getrokken en is een (overkappings)kunstgebit gemaakt. Op zich voor een gebit met een ver gevorderde parodontitis vaak een goede oplossing, maar als je dan het kunstgebit als na-foto gebruikt, vind ik dat toch enigzins misleidend.
zo, 11/17/2002 - 17:40 Permalink
teletubbie

Bedankt voor de info. klinkt logisch allemaal. En Turkije is zeker niet naast de deur. Heb een afspraak gemaakt in goes!

Prima site trouwens!

Groeten
do, 11/21/2002 - 10:31 Permalink