Tantarts vragen....

Author:
GGerwin
Posted:
vr, 03/22/2002 - 14:32
Ik ben al een tijdje niet mee rbij de tandarts geweest. De laatste keer dat ik ben geweest was voor mijn verhuizing. Daar ben ik toen met veel moeite naar de tandarts geweest en heeft men onder zware verdoving 6 'gaatjes' gevuld.

Naar mijn verhuizing ben ik bij een nieuwe tandarts geweest, deze zegt tegen mij dat hij niet verdoofd, althans heel weinig, alleen als het echt nodig is, aldus de tandarts. Daarom zit ik nu al 3 tot 4 jaar zonder controle in mijn nieuwe woonplaats

Nu vraag ik me af:

- In hoeverre is verdoven vergoed?
- Als de client een verdoving wil mag de tandarts dit weigeren?
- Wat zijn kosten van verdoving?

Ik ben helemaal een leek op dit gebied en het vertrouwen in de tandats in mijn nieuwe woonplaats is eigenlijk not het minimun beperkt.

Mag je eigenlijk zelf je tandarts uitkiezen? Ook als deze in een andere plaats woont?

En hoe zit het nu met mijn verzekering? Moet ik nu als ik bij de tandarts kom alles een paar jaar zelf betalen omdat ik al een tijdje niet geweest ben? (Groene Land aanvullende verzekering)
de digitale tandarts

Misschien wilde uw tandarts u geruststellen met de opmerking dat er alleen verdoofd werd als het echt nodig is. In dat geval had het jammer genoeg het omgekeerde effect.

Als de patient/client vraagt om een verdoving tijdens het vullen zijn er maar weinig tandartsen die dat zouden weigeren. Naar mijn mening is verdoving ook heel belangrijk om angst voor tandheelkundig handelen te beperken/ te voorkomen.

De UPT-code voor verdoving is A10 en het tarief bedraagt 11,10 euro. Deze code wordt niet standaard door het ziekenfondspakket vergoed, maar zit over het algemeen wel in de aanvullende pakketten.

In principe om recht te houden op de basisvergoeding van het ziekenfonds:1 controle, rontgenfoto's en extracties, zal u eenmaal per jaar gecontroleerd moeten worden. Als dat dus niet gebeurd is, zult u eerst weer gecontroleerd moeten worden, zodat u weer recht krijgt op deze vergoedingen.
Of hetzelfde geldt voor uw aanvullende verzekering kan ik niet met zekerheid zeggen. Dit verschilt per AV-verzekering, soms staat in de polisvoorwaarden dat u regelmatig moet zijn gecontroleerd om aanspraak te maken.

Zoek een tandarts, u bent vrij om te kiezen. Verder uitstellen leidt over het algemeen tot meer meer problemen en tevens angst.

Succes.





[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-03-27 21:10 ]
wo, 03/27/2002 - 21:08 Permalink