tanden en/of kiezen testen op bacterien

Author:
c.ve
Posted:
wo, 01/17/2007 - 17:31
:o hoe komt het dat een tandarts uit zijn vel springt als
je onderstaande vraag stelt
Kunt u mijn geboorde tanden en/of kiezentesten op bacteriën en aangetaste delen m.b.v.een kwastje met een rode kleurstof en de hygiëne optimaal uitvoeren?


corrie :oops:
Lieneke

Je bedoelt of hij met een kleurstof kan laten zien waar er nog plak zit? Waar het dan nog rood is, daar heb jij dan niet goed genoeg schoongemaakt.

Of de rode vloeistof die tijdens het boren wordt gebruikt (cariesdetector)? Dit gebruiken meestal alleen beginnelingen. Of de caries (de bacterien) echt goed weg is, kan je ook voelen: als het zacht is is het nog niet schoon.
wo, 01/17/2007 - 18:13 Permalink
mecánico para …

Noem mij dan maar een beginneling. Bij adhesieve praparaties om de hoek de kleur/hardheid en oppervlakte beoordelen is met cariesindicator 500x makkelijker.
Dat veel tandarsten met ultraklinischeblik denen te werken wil niet zeggen dat het ook zo is.
Dus Lieneke, als jij voortaan de pocketdiepte op het oog na droogblazen kan bepalen (je bent al even bezig heb ik begrepen), doe ik de cariesindicator in de kast (en die kast op slot)

zwart/wit..........wat grijs en nuance ken ik niet
:smt005
wo, 01/17/2007 - 18:58 Permalink
Lieneke

:smt003
Ik zei ook 'meestal'...ik ken ook 1 tandarts die nog altijd indicator gebruikt. Niks op tegen, sterker nog..hartstikke nauwkeurig!
Pocket droogblazen en weten hoe diep het is kan ik natuurlijk niet, maar ik hoef eigenlijk niet echt meer op de pocketsonde te kijken hoe diep ik ben weggezakt. Ik kijk altijd wel voor de zekerheid. Dit om even aan te geven dat ik het wel kan begrijpen als tandartsen op een gegeven moment dat kleuren achterwege laten.

By the way, zo heel lang ben ik nou ook weer niet mh. In 2003 afgestudeerd.
wo, 01/17/2007 - 21:11 Permalink
mecánico para …

ik kleur elke preparatie voor er een vulling in gaat, en verdomd.....die opstaande wandjes zijn soms nog griezelig rood...........dus ik vertrouw op mijn ogen en niet op gevoel. ben trouwens dol op kleuren
:smt004
wo, 01/17/2007 - 21:47 Permalink